Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ανακοίνωση Π.Ε.Π.Ε. για κανονικές άδειες - Παρέμβαση Ρ.Α.Σ.


Συνάδελφοι συναδέλφισες

 Χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεχή προσπάθεια από το Σωματείο μας για να επιλυθεί  οριστικά το θέμα του επανυπολογισμού των υπολοίπων κανονικής άδειας για τους μηχανοδηγούς που προσλήφθηκαν

το 2018 και το 2019.

Από εχθές το μεσημέρι οι οριστικοί πίνακες με τα υπόλοιπα κανονικής άδειας έχουν κοινοποιηθεί στις τοπικές γραμματείες στα μηχανοστάσια.

Διευκρινίζουμε ότι ,

  • ·       σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που εισήχθησαν στην Εργατική Νομοθεσία από την Κυβέρνηση  πριν 2 μήνες,  η κανονική άδεια έτους 2021 μπορεί να εκτελεστεί μέχρι και 31 Μαρτίου του 2022 (μέχρι πρότινος η καταληκτική ημερομηνία ήταν 31η Δεκεμβρίου έκαστου έτους).
  • ·       Τα υπόλοιπα κανονικών αδειών προηγούμενων ετών θα αποζημιωθούν με την Νόμιμη προσαύξηση 100%, καθώς η μη χορήγηση τους έγινε με υπαιτιότητα του εργοδότη  για όλους τους μηχανοδηγούς και το επόμενο διάστημα. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το θέμα αυτό.

Τέλος ενημερώνουμε ότι μετά την  καταγγελία του Σωματείου μας στην Ρ.Α.Σ. , η Ρυθμιστική Αρχή μας ενημέρωσε σήμερα εγγράφως ότι ζήτησε από  τον Διαχειριστή Υποδομής ( ΟΣΕ)  την άμεση τοποθέτηση του για τα ζητήματα της περίφραξης της γραμμής σε σημεία όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά αλλά και για το κλειδί ασφαλείας στον σταθμό Έδεσσας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν για την σωματική ακεραιότητα των μηχανοδηγών, του προσωπικού κίνησης αλλά και των επιβατών.

Διαπιστώνοντας την ζοφερή  κατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, καλούμε όλους τους μηχανοδηγούς να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να επιδεικνύουν το ίδιο- υψηλό- αίσθημα απόλυτου επαγγελματισμού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων.

Οι επαγγελματίες μηχανοδηγοί , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  να προστατεύουμε τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, ενώ δεν θα επιτρέψουμε να αναστραφεί η δυναμική που αναπτύχθηκε μετά την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής.  

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου