Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Καταβλήθηκαν οι αμοιβές της συμφωνίας για τον Σεπτέμβρη- Προχωρούν οι πιστοποιήσεις (τύπου Β)

 Καταβλήθηκαν στους μηχανοδηγούς οι επιπλέον αμοιβές για τον μήνα Σεπτέμβριο (e ticket) μετά την επέκταση της συμφωνίας του Σωματείου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ προχωρούν -επιτέλους- και οι

πιστοποιήσεις τύπου Β για την σειρά που εντάχθηκε στην εταιρεία τον Ιούνιο του 2019. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέθεσε τον πλήρη φάκελο και αναμένει την ημερομηνία των εξετάσεων, με επικρατέστερο σενάριο αυτές να διενεργηθούν τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη. 

Υπενθυμίζουμε ότι η καθυστέρηση στην πιστοποίηση προέκυψε μετά την απόφαση να κλείσει η σχολή (ΚΕΚ ΟΣΕ) απο τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι και τον Μάιο του 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι στο 1ο άρθρο της συμφωνίας που υπέγραψε το Σωματείο των μηχανοδηγών τον Ιούλιο προβλέπονταν οι προσλήψεις νέων μηχανοδηγών με διαδικασίες εξπρές που ολοκληρώθηκαν εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων και η μαθητεία τους ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου