Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Όχι ξανά.....

Αναδημοσίευση απο τον ημερήσιο τύπο
 Θα είναι πολλαπλώς εγκληματικό αν επαναληφθεί το ίδιο τραγικό λάθος. Ο λόγος τώρα ανήκει στην πολιτική ηγεσία

Θα μείνει μαύρη κηλίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία

η στάση του Κώστα του Αχιλλέως Καραμανλή, ο οποίος κουνώντας το δάχτυλο προς την αντιπολίτευση ζητούσε να ανακαλέσουν τις επισημάνσεις για την ασφάλεια των τρένων. Ο Κ. Αχ. Καραμανλής, υπουργός τότε Μεταφορών, δεν έδωσε ποτέ σημασία τις επισημάνσεις των μηχανοδηγών αλλά και του προσωπικού ασφαλείας του ΟΣΕ. Λίγες μέρες μετά φτάσαμε στην τραγωδία των Τεμπών

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η ίδια στάση θα μπορούσε να επαναληφθεί. Κι όμως, είναι και πάλι οι μηχανοδηγοί που εκφράζουν την ανησυχία τους για την ασφάλεια των τρένων. Και είναι πάλι αυτοί που δέχονται τα πυρά από τη διοίκηση του ΟΣΕ αλλά και της Hellenic Train για τις επισημάνσεις τους.

Η ασφάλεια της γραμμής ανήκει στον ΟΣΕ, όμως χρήστες είναι οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι και καταλαβαίνουν πρώτοι τους κινδύνους. Μεταξύ των θυμάτων στα Τέμπη άλλωστε πρώτοι ήταν οι μηχανοδηγοί. Η διαμαρτυρία τους δεν μπορεί να πεταχτεί για δεύτερη φορά στο καλάθι των αχρήστων, ακόμα κι αν σ’ αυτή υπάρχει αντίλογος. Είναι άλλωστε αποδεκτό από όλους ότι η γραμμή του ΟΣΕ έχει ακόμα προβλήματα για διάφορους λόγους, ακόμα και λόγω φυσικών καταστροφών.

Η τραγωδία στα Τέμπη συνέβη επειδή κάποιοι δεν ήθελαν να ακούσουν τις φωνές αγωνίας των μηχανοδηγών, επειδή, λέει, ήταν συνδικαλιστές. Θα είναι πολλαπλώς εγκληματικό αν επαναληφθεί το ίδιο τραγικό λάθος, να αδιαφορήσουν οι άμεσα αρμόδιοι στις προειδοποιήσεις των μηχανοδηγών.

Ο λόγος τώρα ανήκει στην πολιτική ηγεσία. Η οποία πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις και τη λήψη μέτρων ώστε να μην ξαναζήσουμε μια μεγάλη τραγωδία.

www.avgi.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου