Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Ε.Κ. Πειραιά : H Κυβερνητική επίθεση σε βάρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών αποτελεί ξεδιάντροπη προσπάθεια πολιτικής δίωξης

 Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά
Η κυβέρνηση συνεχίζει στον ολισθηρό δρόμο της συκοφάντησης των εργαζομένων και μάλιστα των εκπροσώπων τους όπως είναι οι αιρετοί συνδικαλιστές. Τελευταίο κρούσμα της κυβερνητικής επίθεσης είναι ο συνάδελφος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης-Π.Ε.Π.Ε., δηλαδή του σωματείου των Μηχανοδηγών του Σιδηροδρόμου. Η «φάμπρικα» της σπίλωσης
και της δολοφονίας χαρακτήρων εκπροσώπων των εργαζομένων έχει ξεκινήσει καιρό τώρα με ανοίκειο και αήθη τρόπο απέναντι σε συναδέλφους  μέλη και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. 

Είναι τυχαίο άραγε ότι οι κυβερνητικές επιθέσεις στρέφονται σε σωματεία και εργαζομένους που έχουν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημοσίου συμφέροντος και την απόδοση δικαιοσύνης; Τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια απαξίωσης των εργατικών σωματείων και της δράσης τους ήταν η ανακοίνωση-πρόκληση του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών που αφορούσε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Π.Ε που σημειολογικά είναι πρωτόγνωρη και  αποτελεί ξεδιάντροπη προσπάθεια πολιτικής δίωξης και επαγγελματικής εξόντωσης ενός συνδικαλιστή.

Η πολιτική ευθύνη αυτής της προκλητικής ενέργειας ανήκει ξεκάθαρα στον Υπουργό κ. Σταϊκούρα και να είναι σίγουρος ότι ούτε θα περάσει στα «ψιλά» ούτε θα μείνει αναπάντητη, θα βρεθεί απέναντι του όλο το συνδικαλιστικό κίνημα. Η Π.Ε.Π.Ε. με τη δράση της όλο το τελευταίο διάστημα έχει αναδείξει έγκαιρα, και μάλιστα πολύ πριν συμβεί το τραγικόδυστύχημα στα Τέμπη, την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στον σιδηρόδρομο αναδεικνύοντας παράλληλα και τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνώντων. 

Μάλλον το σωματείο των Μηχανοδηγών είναι πολύ ενοχλητικό για τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα επειδή συνεχίζουν, μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών, να ζητούν ουσιαστική διερεύνηση των αιτίων και απόδοση δικαιοσύνης. Είναι εκείνοι που με δημόσιο τρόπο αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στις προσπάθειες συγκάλυψης και συνεχώς επαγρυπνούν αναδεικνύοντας τις συνεχιζόμενες ελλείψεις στο σιδηρόδρομο και  καταγγέλλουν τον αποπροσανατολισμό των ερευνών εκπληρώνοντας το χρέος τους προς τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας μεταξύ των οποίων είναι και 11 σιδηροδρομικοί. 

Η εκδικητική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών προς τον Πρόεδρο των Μηχανοδηγών πάει πολλά χρόνια πίσω σε καιρούς που ο λαός μας έχει καταδικάσει και αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα στη Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΠ αλλά και όλα τα συνδικάτα της χώρας να στηρίξουν την ΠΕΠΕ απέναντι στον ωμό εκβιασμό που δέχεται.

Ταυτόχρονα πρέπει να πάρουμε υπόψη μας και τις φοβέρες και εκβιασμούς του διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Train ο οποίος έθεσε θέμα ότι θα κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία για όποιον εργαζόμενο αποκαλύπτει τα προβλήματα που υπάρχουν στην κυκλοφορία και στους χώρους δουλειάς χωρίς την άδεια της διοίκησης. Φαίνεται δηλαδή ταύτιση εργοδότη και κυβέρνησης ως ενιαίο μπλοκ απέναντι στους εργαζόμενους. Είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη απάντησης των εργαζομένων,με οργάνωση τηςπάληςμε όλους τους τρόπους απέναντι σ’ αυτή την πολιτική.

Η δίωξη της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει, οι κυβερνώντες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει γιατί η αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου