Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ανακοίνωση απο το ΕΜΕΙΣ - ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ 
 Κάτω τα χεριά από τους συνδικαλιστές του σιδηροδρόμου - Κ. Σταϊκουρα ότι και να κάνετε δεν θα τους φιμώσετε .Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η προσωπική επίθεση του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών, απέναντι στον Πρόεδρο του Σωματείου των Μηχανοδηγών, αποτελεί μια άνευ προηγούμενου
επιθετική ενέργεια, πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα που δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στις σχέσεις κυβέρνησης εργαζομένων.

Πρόκειται για μια κατάπτυστη ανακοίνωση που θα ακολουθεί προσωπικά τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και η οποία αποτελεί απροκάλυπτη προσπάθεια πολιτικής δίωξης και επαγγελματικής εξόντωσης ενός συνδικαλιστή, που τόλμησε να συνεχίσει να κάνει το χρέος του, όπως ακριβώς πράττει το σωματείο των Μηχανοδηγών όλα αυτά τα χρόνια.

Φυσικά αυτή η πρωτόγνωρη ενέργεια για τους Μηχανοδηγούς, δεν αποτελεί έκπληξη.

Διότι είναι η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, το σωματείο των Μηχανοδηγών,  που με τις παρεμβάσεις του και τις εξώδικες  διαμαρτυρίες του ΠΡΙΝ το έγκλημα των Τεμπών , φέρνει σήμερα  αντιμέτωπα με τις ευθύνες τους πολιτικά πρόσωπα. 

Διότι είναι οι Μηχανοδηγοί που με τη στάση τους τόσο πριν, όσο και μετά τα Τέμπη , μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων,  επιμένουν να διερευνηθεί σε βάθος τόσο το έγκλημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 , όσο και  το έγκλημα της συγκάλυψης που ακολούθησε τις επόμενες ώρες, ημέρες και μήνες.

Είναι οι πρώτοι που μίλησαν για τις επικίνδυνες συνθήκες, είναι οι πρώτοι που έθεσαν το ζήτημα αλλοίωσης κρίσιμων στοιχείων, με μονταζιέρες  και εξαφάνιση συνομιλιών, είναι οι πρώτοι που επισήμαναν στην κοινή γνώμη ότι είναι έγκλημα και όχι ανθρώπινο λάθος.

Είναι εκείνοι που πριν λίγες μέρες επανήλθαν ενημερώνοντας  ξανά την κοινή γνώμη και τους αρμόδιους φορείς ότι τα πράγματα στον ελληνικό σιδηρόδρομο  εξακολουθούν να μην είναι αγγελικά πλασμένα, προειδοποιώντας για την πιθανότητα νέων σοβαρών συμβάντων, καταρρίπτοντας το αφήγημα του ΟΣΕ, του Υπουργείου και της HELLENIC  TRAIN.

Είναι τέλος οι μηχανοδηγοί  που μόλις λίγες μέρες πριν, ενημέρωσαν την ελληνική δικαιοσύνη για ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού που τραβήχτηκε λίγους μήνες πριν τα Τέμπη και είναι σε γνώση Hellenic Train, ΟΣΕ και Υπουργείου, το οποίο κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια όλα τα προβλήματα ασφαλείας στον κεντρικό άξονα του σιδηροδρομικού δικτύου και το οποίο αποδεικνύει οριστικά και αμετάκλητα ότι ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.

Η επιθετική ενέργεια του Υπουργείου απέναντι στον Πρόεδρο των Μηχανοδηγών, βρίθει εκδικητικότητας, έρχεται σε συνέχεια του αποκλεισμού τους από την Εξεταστική Επιτροπή της ντροπής,  όπου όχι μόνο δεν κλήθηκε ο κατά γενική ομολογία, πιο κρίσιμος μάρτυρας,  πρώην Πρόεδρος της ΠΕΠΕ , αλλά δεν κλήθηκε να καταθέσει ούτε ένας άνθρωπος,  οποιοσδήποτε,  από το Σωματείο τους.

Αποτελεί ευθεία επίθεση κατά των συνδικάτων και βάλει κατά της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου, αλλά και των κατ’ ιδίαν μελών τους.

Οι μέθοδοι πολιτικής και επαγγελματικής εξόντωσης, 

Οι μέθοδοι δολοφονίας χαρακτήρων, 

Οι μέθοδοι εκφοβισμού  και φίμωσης των συνδικάτων και συνολικά των εργαζομένων ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ.

Καλούμε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση  τον εργατικό κόσμο της χώρας, απέναντι σε τέτοια επαίσχυντα φαινόμενα κυβερνητικής αλαζονείας και αμετροέπειας, που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές αλλά και στο μέλλον που επιθυμεί η Κυβέρνηση  και που προφανώς  σε αυτό τα συνδικάτα δεν πρέπει να έχουν θέση και οι εργαζόμενοι να μην συνδικαλίζονται.


ΕΜΕΙΣ -ΑΡΚΙ ΓΣΕΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου