Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Τιμές ρεύματος : Αυξήσεις από 12% έως 70% τον Ιούνιο!

Σε μεγάλες ανατιμήσεις τον Ιούνιο οδήγησε τη συντριπτική πλειονότητα των «πράσινων» προϊόντων η σημαντική άνοδος του χονδρεμπορικού κόστους. Είναι ενδεικτικό ότι οι αυξήσεις ξεκινούν

από 12% και φτάνουν μέχρι και 70%.

Μάλιστα, για αρκετούς προμηθευτές, οι χρεώσεις τους για τον μήνα που διανύουμε είναι οι μεγαλύτερες από τότε που πρωτοκυκλοφόρησαν τα πράσινα τιμολόγια. Υπενθυμίζεται ότι τα ειδικά προϊόντα έκαναν «πρεμιέρα» τον Ιανουάριο του2024.

Η χαμηλότερη τιμή προέρχεται από τη ΔΕΗ, με το «πράσινο» τιμολόγιό της να διαμορφώνεται στα 11,898 λεπτά ανά kWh, ενώ ακολουθεί η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας με 12,854 λεπτά ανά kWh. Η υψηλότερη χρέωση διαμορφώνεται στα 17,984 λεπτά ανά kWh. Συγκριτικά, τον Μάιο οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 9,5 και 10,96 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Επομένως, ακόμη και το πιο ανταγωνιστικό τιμολόγιο τον Ιούνιο είναι ακριβότερο από το πιο ακριβό πράσινο προϊόν τον Μάιο.

Η μέση τιμή για τον μήνα που διανύουμε είναι 15 λεπτά ανά kWh, αυξημένη κατά 45% σε σχέση με τον Μάιο. Τον προηγούμενο μήνα ήταν 10,3 λεπτά ανά kWh.

Αιτία για το άλμα των χρεώσεων αποτελεί η εκτίναξη κατά 35% της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τον Μάιο, λόγω πιο περιορισμένης συμμετοχής των ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά έκλεισε τον προηγούμενο μήνα στα 81,08 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, από 60,11 ευρώ ανά Μεγαβατώρα.

www.insider.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου