Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

ΠΕΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Επιστολή για τον ακρωτηριασμό συναδέλφου στην τεχνική βάση

Προς Τεχνική Διεύθυνση 

Κοινοποίηση Δ/νων Σύμβουλο ΗΤ 
 Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον ακρωτηριασμό που συνέβη σε συνάδελφο τεχνίτη εν ώρα εργασίας, στις εγκαταστάσεις του μηχανοστασίου στο Ρέντη.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, αναφορικά με τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοι μας και την υποστελέχωση της τεχνικής βάσης η αμέλεια και η αδιαφορία σας για τόσο κρίσιμα ζητήματα οδήγησαν σε νέο εργατικό ατύχημα.

Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι τεχνίτες, χωρίς καν να είναι ασφαλισμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, καθημερινά υποχρεώνονται κατά τη βάρδια τους να εκτελούν και αρμοδιότητες πέραν της ειδικότητας τους, εφαρμόζοντας διαδικασίες συντήρησης που ανήκουν σε άλλον αιώνα, θέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ζητάμε άμεσα την αναβάθμιση των υπηρεσιών συντήρησης του τροχαίου υλικού και την ανακαίνιση των χώρων εργασίας όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Επειδή το σωματείο μας έχει αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα επανειλημμένες φορές και η υπομονή μας έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητό, επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη.


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΒΑΣ. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                       ΣΩΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου