Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Νέο «καμπανάκι» από την Ε.Ε. για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ευρωπαϊκή αναφορά για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση από την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα των Σιδηροδρόμων στην
Ευρωπαϊκή Ένωση, που καταγράφει ότι, όπως είναι φυσικό την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, σημειώνει πως τα μεγάλα δυστυχήματα έχουν γίνει σπάνια στην Γηραιά Ήπειρο και πως ο αριθμός των θανατηφόρων σιδηροδρομικών συγκρούσεων και εκτροχιασμών μειώνεται συνεχώς τις τελευταίες δεκαετίες.

Με αφορμή τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για τις ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς μέσω του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, που φέρνει στην επιφάνεια η αναφορά, ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών τoυ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χάρης Μαμουλάκης, ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

«Η χώρα κατακτά την θλιβερή πρωτιά στα ατυχήματα ανά εκατομμύριο χιλιομέτρων στις σιδηροδρομικές διαβάσεις, ενώ δεν καταγράφεται καν στην χρήση συστημάτων TPS. Των αυτοματοποιημένων συστημάτων που τοποθετούνται στις σιδηροδρομικές γραμμές και θεωρούνται από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα ασφαλείας σε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού προειδοποιούν ή ακόμα και σταματούν αυτόματα μία αμαξοστοιχία, προλαμβάνοντας μια πιθανή σύγκρουση. Συστήματα δηλαδή που αν λειτουργούσαν, θα προλάβαιναν το έγκλημα των Τεμπών. Η Κυβέρνηση της ΝΔ, δυστυχώς, παραμένει ανεπίδεκτη μαθήσεως από τα λάθη και τις παραλείψεις της. Και η κατάσταση γίνεται χειρότερη χρόνο με τον χρόνο» δήλωσε ο βουλευτής


Ο κ. Μαμουλάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη αναφορά «περιγράφει την πρόοδο αναφορικά με τα δυο αυτά στοιχεία του σιδηροδρομικού συστήματος της Ε.Ε.. Αποτελεί βασικό στοιχείο που καταγράφει την ασφάλεια και της διαλειτουργικότητα των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων με την πάροδο του χρόνου, με τα δεδομένα της να αξιοποιούνται από τα κράτη – μέλη για την βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας και διαλειτουργικότητας, αλλά και για την λήψη αποφάσεων τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και σε επίπεδο και κρατών - μελών».


Όλη η έκθεση έχει ως εξής

ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου