Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Ποιος απειλεί και εκβιάζει την Ομοσπονδία μας;


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μας βάζει δύσκολα!   Με σημερινή της ανακοίνωση και  αφού παραδέχεται ότι βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης (" Με όσες δυνάμεις έχουμε" αναφέρει σε ένα σημείο της ανακοίνωσης της ) δηλώνει ότι θα αντιπαλέψει τις αντεργατικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη (Ακρίβεια - Λιτότητα - 6ήμερο)

Την ώρα που αυτά συμβαίνουν και τα καταγγέλει η πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. (Δηλαδή η ΔΑΚΕ με τους δορυφόρους της) στον ΟΣΕ έχουν απομείνει 604 εργαζόμενοι, όπως δήλωσε μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας στην τελευταία συνεδρίαση της! Οι υπόλοιποι εργάζονται με συμβάσεις παροχής υπηρεσίας και μάλιστα αρκετοί συνάδελφοι έχουν αποχωρήσει απο κρίσιμες ειδικότητες (πάνω απο 12 νέοι σταθμάρχες) καθώς οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας (χωρίς καλοκαιρινή άδεια για 3ο συνεχόμενο χρόνο) κυριαρχούν. 

Αν καταλάβαμε καλά απο όσα μας μεταφέρθηκαν απο την συνεδρίαση του   ΔΣ της Ομοσπονδίας, στον ΟΣΕ προγραμματίζονται νέες και εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις με το ίδιο καθεστώς αδιαφάνειας, γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Αντιδράσεις που δεν θα προέλθουν φυσικά απο τους Κυβερνητικούς συνδικαλιστές,  που έχουν  θέμα -διαχρονικά- ΜΟΝΟ με τους Διευθυντές Λειτουργίας (και δεν τους εμπιστεύονται όπως λένε) αλλά δεν έχουν με όσους διοικούσαν τον σιδηρόδρομο  ΠΡΙΝ τα Τέμπη και σήμερα κατέχουν τις ίδιες θέσεις τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. 

Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή αναφορά του Νίκου Πλακιά  , πατέρα της Χρυσής και της Θωμαΐς, των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στο έγκλημα των Τεμπών στο twitter (αυτήν δεν την αναδημοσιεύσαν τα φιλοΚυβερνητικά Σωματεία)

Αναφέρει > 


Πριν 7 ημέρες ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών ο Βασίλης Οικονόμου επισκέφθηκε για πρώτη φορά την έδρα της διοίκησης του ΟΣΕ

Εκεί είχαν  μια σύσκεψη εργασίας για το μέλλον του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα 

Ο υφυπουργός συνοδευόταν από τον Ιωάννη Ξιφαρά γενικό γραμματέα μεταφορών ο οποίος είναι βασικός εμπλεκόμενος στο έγκλημα των Τεμπων καθώς τυγχάνει και πρωτοφανής ασυλία από την κυβέρνηση .

Μάλιστα ο Ξιφαράς είναι αυτός που όλα τα παράπονα και τα εξώδικα των μηχανοδηγών για το χάλι του σιδηροδρόμου τα πετούσε στο καλάθι των αχρήστων .

Μάλιστα στην εξεταστική μετά από αίτημα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να πάει να καταθέσει ούτε καν το σκέφτηκε .

Αυτός ήταν ο σύμβουλος διοίκησης της ΕΡΓΟΣΕ με αντικείμενο την περιβόητη σύμβαση 717 με μισθό μάλιστα 19.950€ μηνιαίως !!!

Εκεί τους περίμενε και ο Τερεζάκης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ γνωστός ο ρόλος του στα Τεμπη .

Δηλαδή δυο από τους βασικούς υπαίτιους του εγκλήματος των Τεμπων στο θέμα της ασφαλείας του σιδηροδρόμου θα είναι οι πυλώνες τις αναστήλωσης αυτού ;

Εδώ ντρέπεται και η ντροπή .

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα προλάβουν να τον αναστηλώσουν μιας και η θέση τους είναι στην αναστήλωση των φυλακών και όχι του σιδηροδρόμου .

Συνεχίζουμε την τοποθέτηση μας : 

Οι Κυβερνητικοί συνδικαλιστές  λοιπόν έχουν  θέμα ΜΟΝΟ με τους Διευθυντές Λειτουργίας που τοποθετήθηκαν ΜΕΤΑ Τεμπών και  όχι με αυτούς που παραμένουν στην θέση τους ενώ πριν τα Τέμπη, διοικούσαν τον σιδηρόδρομο.

Πάμε όμως εκεί που αρχίσαμε. 

Η Ομοσπονδία   συνεχίζει στην ανακοίνωση της : 

Η Π.Ο.Σ. και Μ.Σ.Τ., έχοντας υπό τη «σκέπη της» όλα τα Σωματεία μέλη της και κατ΄ επέκταση τους εργαζόμενους Σιδηροδρομικούς, τους εργαζόμενους στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς ΤΟΝΙΖΕΙ προς πάσα κατεύθυνση ότι ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται. Εμείς και τα Σωματεία μέλη μας θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε και να καταγγέλλουμε πάντα τις ελλείψεις που υπήρχαν και υπάρχουν στο Σιδηρόδρομο. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ!

Και το ερώτημα είναι που προκύπτει είναι εύλογο  προς την Ομοσπονδία μας.

Ρωτάμε λοιπόν : 

Ποιος σας απείλησε συνάδελφοι μας; Ποιος σας εκφοβίζει, ποιος σας εκβιάζει; Απο ποια κατεύθυνση γίνονται όλα αυτά,  να στρατευτούμε όλοι οι σιδηροδρομικοί να τον αντιμετωπίσουμε, αδέρφια μας! 

Και αλήθεια συνάδελφοι μας, πότε ακριβώς ενημερώσατε και καταγγείλατε ελλείψεις για τελευταία φορά; 

Μπορεί βέβαια με αυτήν την ανακοίνωση να θέλατε να αναφερθείτε στις απειλές που δέχτηκε το Σωματείο των Μηχανοδηγών απο τον κ. Σταικούρα. 

Τόσο λίγοι, όσο ποτέ ΑΝ συμβαίνει αυτό.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου