Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Συνεχίζονται οι πιστοποιήσεις


 Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η διαδικασία εκπαιδεύσεων και χορηγήσεων νέων πιστοποιητικών τύπου Β ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν
εξετάσεις για την χορήγηση πιστοποιητικών σε περιφερειακές γραμμές στην Βόρεια Ελλάδα (Σέρρες- Έδεσσα) αλλά και στο ETR και στην γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης. 

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται ένα σημαντικό πρόβλημα για το   μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης καθώς η πλειοψηφία των μηχανοδηγών που εργάζεται σε αυτό και έχει εμπειρία εως 5 ετών στο σύνολο της, θα είναι πιστοποιημένη σε όλες τις γραμμές αλλά και στους περισσότερους τύπου τροχαίου υλικού. 

Επιπλέον το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης ενισχύθηκε με 2 νέους Tutor.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στο στέκι, μόλις ολοκληρωθεί και η διαβούλευση για τους όρους εκπαίδευσης στο ETR θα ξεκινήσει και σε αυτόν τον τύπο τροχαίου υλικού η εκπαίδευση για όλους τους μηχανοδηγούς τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη ενώ μετά την απόφαση για κλείσιμο της γραμμής του Στρυμόνα για εργασίες ανακατασκευής, έμφαση θα δοθεί στην ολοκλήρωση και των τελευταίων πιστοποιήσεων για την γραμμή της Έδεσσας. 

Αναμφίβολα πρόκειται για θετικές εξελίξεις  που δείχνουν ότι όταν υπάρχει θέληση και σοβαρή οργάνωση τα πράγματα προχωράνε. Τα αυτονόητα δηλαδή, που αποτελούσαν και αιτήματα του Σωματείου των Μηχανοδηγών. 

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι συνάδελφοι στην Δ/νση Λειτουργίας (Προγραμματισμός- Εκπαίδευση, Πιστοποίηση- Κυκλοφορία)  και σε μια περίοδο με πολλά και σημαντικά προβλήματα για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο.

Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου