Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Η ΔΕΣΚ για το σοβαρό εργατικό ατύχημα στο ΜΑΙ

Όσο συνεχίζει η HT  να μην παίρνει μέτρα για την διασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, τα ατυχήματα δεν θα έχουν τελειωμό αναφέρει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών. Διαβάζουμε : 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μόλις μία εβδομάδα πριν (02/7/2024), σε ανακοίνωσή μας επισημαίναμε τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι εργαζόμενοι εργάζονται στα Μηχανεργοστάσια: «...Δεκαέξι μήνες μετά το έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ και η κατάσταση στο Σιδηρόδρομο – παρά τις δεσμεύσεις Κυβέρνησης και εργοδοσίας -  έχει επιδεινωθεί, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών και των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση, ο ΟΣΕ και η HELLENIC TRAIN είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι που με την εγκληματική πολιτική του «κόστους – οφέλους» που υπηρετούν δεν υπολογίζουν καμία ανθρώπινη ζωή....». «....Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας στην κυκλοφορία των τρένων δεν έχει εγκατασταθεί, η φωτοσήμανση και η τηλεδιοίκηση είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Οι Μηχανοδηγοί καλούνται καθημερινά να υπερβαίνουν τα κόκκινα φωτοσήματα λόγω συνεχών βλαβών, ειδικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη....» . «....Αντίστοιχα, και στα Μηχανεργοστάσια που συνεχώς το προσωπικό λιγοστεύει επικίνδυνα, αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις από τη HELLENIC TRAIN, αυτή προσπαθεί να βγάλει τη δουλειά με λιγότερους εργαζόμενους, κόβοντας άδειες, βάζοντας εργαζόμενους να εκτελούν πολλαπλές αλλότριες εργασίες, χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση, με ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση, προκειμένου να καλυφθούν τα αναρίθμητα κενά, ακόμα και αν για την κάλυψη αυτών των κενών «χρειάζεται» να μετακινηθούν εργαζόμενοι από πόλη σε πόλη (π.χ. από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, από Βόλο στη Λάρισα κ.λ.π.) ....Και όλα αυτά μέσα σε εγκαταστάσεις που καθημερινά δημιουργούν σειρά από ατυχήματα....».

Η ηγεσία της HELLENIC TRAIN (παλιά και νέα) όμως δε φαίνεται να συγκινείται....

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χθες είχαμε ένα νέο πολύ σοβαρό ατύχημα στο χώρο του Μηχανοστασίου στο Ρέντη. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Δε γίνεται να σακατευόμαστε κάθε μέρα γιατί η ζωή και η ασφάλειά μας δεν είναι υπολογισμένη στο budget της HELLENIC TRAIN. Οι πλειοψηφίες των Σωματείων και της Π.Ο.Σ. έχουν ευθύνη.       Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιδράσουν;

Αρκετό παραμύθι από την εταιρεία.

Δεν υπάρχει περιθώριο άλλη αναμονής.

Με αγωνιστικό τρόπο πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε:

Εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Επαρκείς προσλήψεις προσωπικού (χθες).

Εκπαίδευση, εξειδίκευση και τερματισμό της αλλότριας εργασίας.

Τεχνικό Ασφάλειας σε κάθε Συγκρότημα, όχι τυπικά, αλλά με ουσιαστική παρουσία.

«ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ»

Συναδελφικά.

ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου