Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΠΕΠΕ για το εργατικό ατύχημα συναδέλφου τεχνίτη στο ΜΑΙ

Το Σωματείο μας εκφράζει την απόλυτη στήριξη και συμπαράσταση  στον συνάδελφο μας τεχνίτη που τραυματίστηκε έν ώρα εργασία την Κυριακή 7/7/2024 στο Μηχανοστάσιο του Ρέντη. 

Ένα ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ που επιβεβαιώνει την ανάγκη άμεσων επενδύσεων για την ανακαίνιση
των  εγκαταστάσεων  της τεχνικής βάσης, που την τελευταία περίοδο καθυστερεί λόγω της υποχρηματοδότησης στον σιδηροδρομικό τομέα, με δεκάδες εκατομμύρια των Ευρώ να οφείλονται στην ΗΤ αλλά και λόγω της προβλεπόμενης, μετά την συμφωνία του 2022 μεταξύ ΗΤ – Δημοσίου, μείωσης των επενδύσεων τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για την αγορά νέου τροχαίου υλικού. 

Τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής,  τα βιώνουμε εργαζόμενοι και επιβάτες, καθώς δεν βλέπουμε  καμία αναβάθμιση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, αλλά και στις συνθήκες εργασίας μας και ιδιαίτερα στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Το νέο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ αποκαλύπτει ότι η πολιτική που εφαρμόζεται  στην τεχνική βάση  έχει αρνητικά  αποτελέσματα.

Την τελευταία περίοδο οι συνάδελφοι μας τεχνίτες εργάζονται – στην ΙΔΙΑ ΒΑΡΔΙΑ-  ως 


Τεχνίτες- Κλειδούχοι 

Τεχνίτες –Επισκέπτες

Τεχνίτες επί παντός προβλήματος,  ενώ δεν ξεχνάμε και τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι πριν 2 χρόνια για εκπαίδευση των τεχνιτών για να κάνουν ελιγμούς στα μηχανοστάσια. 


Και όλα αυτά να συμβαίνουν την ώρα που οι συνάδελφοι μας νέοι τεχνίτες ΔΕΝ είναι καν  ασφαλισμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά!

Το Σωματείο μας θα στηρίξει κάθε προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων των συναδέλφων μας στην τεχνική βάση, χωρίς να αποπροσανατολίζει  τους εργαζόμενους με συζητήσεις  γύρω από δευτερεύοντα ζητήματα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου