Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ 11/12


ΔΕ Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π ΟΥ 
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. με τον αρμόδιο για τις μεταφορές Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.


     Η Ομοσπονδία ζήτησε την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 5/12/2012 που συνεχίζει και επεκτείνει τον κατακερματισμό και την απαξίωση του ΟΣΕ με την απόσχιση και της τεχνικής σιδηροδρομικής βάσης (συντήρηση τροχαίου υλικού κ.λ.π.) και έθεσε ορισμένα άλλα ζητήματα για το προσωπικό καθώς και για τους συναδέλφους που έχουν μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες.

      Από τη συνάντηση προέκυψε η εμμονή της Κυβέρνησης να προχωρήσει τα σχέδια της πλήρης απορρύθμισης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρομικών μεταφορών, εφαρμόζοντας τις καταστροφικές πολιτικές επιλογές της Τρόικας.

     Ύστερα από αυτό συγκαλείται σήμερα 11.12.2012 έκτακτο Δ.Σ. της Π.Ο.Σ. με τη συμμετοχή και των Σωματείων για να εκτιμήσει τη νέα κατάσταση που δημιουργείται και να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δράσεις των Σιδηροδρομικών.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου