Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμια Πρωτοτυπία(Η λογική του Παραλόγου)

Οι συνάδελφοι ηλεκτροδηγοί στην ΣΤΑΣΥ μας απέστηλαν και δημοσιεύουμε δελτίο τύπου με τίτλο <παγκόσμια πρωτουπια - η λογική του παραλόγου-> .Σε αυτό τονίζουν το παράλογο που θα συμβεί. Με τον νέο Ν.4093(ενιαίο μισθολόγιο) οι εργαζόμενοι στις εταιρίες παροχής συγκοινωνιακού έργου θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το καθεστώς των υπαλλήλων υπουργείων με σταθερό ωράριο .. Για αυτό και καλούν την Κυβέρνηση με μια ριζοσπαστική πρόταση , να αλλάξει το ωράριο των συγκοινωνιών στα πρότυπα του δημοσίου τομέα ! (07.00-15.00 ).
Διαβάστε το Δελτίο τύπου >
Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. εργαζόμαστε καθημερινά σε κυλιόμενο ωράριο,
24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, με υπευθυνότητα και ζήλο, σε περιβάλλον αντίξοο μεν αλλά με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Οι κυβερνώντες εφαρμόζοντας οριζόντιες ισοπεδωτικές πολιτικές, αναιρούν οι ίδιοι τους νόμους που ψήφισαν. Η ολιγωρία των Διοικήσεων όσον αφορά στην ουσιαστική ενοποίηση των φορέων με τη συνακόλουθη εφαρμογή νέων οργανογραμμάτων και κανονισμών, έχει ήδη δημιουργήσει τα γνωστά σε όλους προβλήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δε συνιστούν αναδιάρθρωση, εξορθολογισμό και οικονομία κλίμακας και φυσικά δεν προάγουν το δημόσιο συμφέρον.
Τελευταία, ψηφίστηκε ο ν. 4093, βάσει του οποίου οι τεχνικές εταιρείες παροχής συγκοινωνιακού έργου, θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το καθεστώς της εργασίας των υπαλλήλων υπουργείων με σταθερό ωράριο.
Αυτό που μένει λοιπόν είναι να εφαρμοσθεί η λειτουργία των μέσων σύμφωνα με τα πρότυπα του στενού δημόσιου τομέα, δηλαδή ωράριο 7:00 – 15:00 και τις αργίες κλειστά.
Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για το πότε θα υλοποιηθεί αυτή η τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας, όπως ακριβώς η ίδια η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΚΟΥΚΗΣ Χ.

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΑΣ Κ.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή ρε παιδιά της ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ κλπ. δεν υπάρχουν στους φορείς σας υπάλληλοι που δουλεύουν 7:00 - 15:00; Προσωπικά νομίζω ότι είναι συντριπτικά περισσότεροι από αυτούς που εκτελούν 24 υπηρεσίες και οι οποίοι σαφώς θα πρέπει να αμείβονται περισσότερο. Το τίμιο όμως (και σίγουρα όχι παλαιο-συνδικαλιστικά ορθό) είναι στις ανακοινώσεις σας να εστιάζετε μόνο σε εκείνες τις ειδικότητες που εκτελούν 24 υπηρεσίες. Αλλά τότε θα σας κατηγορούσαν (κακώς βέβαια) ότι κοιτάτε την πάρτη σας. Δυστυχώς όμως αυτή η ρημάδα η Κρίση μας έχει φέρει αντιμέτωπους πολλές φορές με το αυτονόητο, το οποίο στην περίπτωση σας είναι απλό: Διοικητικοί και λοιποί υπάλληλοι γραφείου θα πρέπει να αμείβονται με το Ενιαίο Μισθολόγιο, όπως ακριβώς οι συνάδελφοί τους στο Δημόσιο...και τα σκυλιά δεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή