Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δίκτυο Σιδηροδρομικών - Κανείς μόνος του στην κρίση

Στην εποχή μας , αναγκαίες όσο ποτέ είναι οι δράσεις αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας αλλά και οι δράσεις που βοηθούν στο να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την κρίση .

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών σε μια πρωτότυπη ενέργεια θα προχωρά κάθε Παρασκευή - όπως ενημερώνει με την ανακοίνωση του - σε δημοσιοποίηση συλλογικών δράσεων που βοηθούν τους συμπολίτες μας.
Στην ανακοίνωση χαιρετίζεται και η ενέργεια του ΠΜΚ-Σ που σε συνεργασία με τον Δήμο Α.Ι.Ρέντη προχώρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε πρωτοβουλία πώλησης τροφίμων χωρίς μεσάζοντες .
Αναλυτικά η ανακοίνωση απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών >





Συνάδελφοι,

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Ρέντη-Νίκαιας και Π.Μ.Κ. Αττικής για φθηνά τρόφιμα στο Ρέντη.

Το Δίκτυο τάσσεται κατά της ψεύτικης αστικής φιλανθρωπίας που στην πραγματικότητα ξεπλένει μαύρο χρήμα και βρώμικες συνειδήσεις. Αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των αιτιών της φτώχιας, των ταξικών ανισοτήτων, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Δεν μπορούμε αλλά και δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε το υπό διάλυση κράτος πρόνοιας.

Ταυτόχρονα πιστεύουμε στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, και είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι στην περίοδο της κρίσης οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες έχουν όπλο τη μεταξύ τους συμπαράσταση και αλληλοστήριξη, κόντρα στον κοινωνικό κανιβαλισμό που θέλουν να μας επιβάλλουν. Το σύνθημα «κανένας μόνος του στην κρίση» πρέπει να πάρει σάρκα και οστά.

Έτσι, σκεφτήκαμε να δημοσιεύουμε κάθε Παρασκευή όποια πληροφορία έχουμε για κοινωνικά παντοπωλεία, ανταλλακτικά παζάρια και άλλες συλλογικές δράσεις. Σύντομα θα λειτουργήσει το site μας και θα γίνει πιο εύκολο το εγχείρημα. Προς το παρόν, αν θέλετε να δώσετε κάποια πληροφορία, μιλήστε με οποιοδήποτε μέλος του Δικτύου.
Προσοχή: είμαστε ερασιτέχνες και βρίσκουμε όλες τις πληροφορίες στο διαδίκτυο, οπότε καλό είναι, πριν τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε δράση, να την επιβεβαιώνετε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

αύριο Τετάρτη 12, Δεκέμβριος

14:30

Πέμπτη 13, Δεκέμβριος

14:00

18:00


Παρασκευή 14, Δεκέμβριος

18:30

Σάββατο 15, Δεκέμβριος
--- ---

Κυριακή 16, Δεκέμβριος

12:00

14:00

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Στέκι Μεταναστών, Βαλτετσίου 35, Εξάρχεια

ΙΑΤΡΕΙΑ
·         Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού – Αργυρούπολης, τηλ. 210 9631950
·         Κοινωνικό Ιατρείο – φαρμακείο Βύρωνα, οδό Ελλησπόντου 12 , τηλ. 210- 7628209

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ
·         Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαρκόπουλου λειτουργεί στη διεύθυνση Χρ. Μεθενίτη 7, 2299 0 20173
·         Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής έχει προχωρήσει στη δημιουργία «Τράπεζας Τροφίμων» σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου (ΕΚΛ)

ΡΟΥΧΑ

ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Εναλλακτικό  και Αλληλέγγυο Εμπόριο του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου “Nosotros” , Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
·         Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σε συνεργασία με Λαϊκές Επιτροπές  και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών διοργανώνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Αναφέρουμε καταρχήν τις περιοχές Περιστέρι, Καλλιθέα και Κυψέλη.
·         Κοινωνικό Φροντιστήριο διοργανώνεται στο Μαρούσι, τηλ. 213- 20.31.920 (ώρες πρωινές και εργάσιμες)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
·         Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά, διοργανώνονται κάθε Κυριακή 11:00 – 12:00 στην Πολιτεία, Μοναστηρίου 136 & Θηναίας στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΣΤΕΚΙΑ
·         Στο Στέκι Αλληλεγγύης «Το Μυρμήγκι» (6η δημοτική κοινότητα Αθήνας,  γωνία Επτανήσου 60 και Τενέδου, λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα ως  Παρασκευή χαριστικό παζάρι τροφίμων και ρούχων. Οργανώνονται προβολές ταινιών, ενισχυτική διδασκαλία, δανειστική βιβλιοθήκη.
·         Ο Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού "Ανοιχτή Πόλη", που στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας, στο μέγαρο "Ερμής" επί των οδών Πανεπιστημίου, Μπενάκη και Γαμβέτα, τροφοδοτεί μορφές αλληλεγγύης όπως πολιτιστικές δράσεις για παιδιά, δανειστική βιβλιοθήκη, συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, συμβουλευτική ομάδα βοήθειας για υπερχρεωμένα νοικοκυριά κ.ά.

Σχετικές συνδέσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου