Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Χατζηδάκης ήταν ... Χατζηδάκης έμεινε

Η χθεσινή συνάντηση της ΠΟΣ με τον κ. Χατζηδάκη, έληξε χωρίς θετικά αποτελέσματα για τους σιδηροδρομικούς. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού απέναντι στο σκληρό νεοφιλελεύθερο στέλεχος της Ν.Δ., η ΠΟΣ παρατάχθηκε χωρίς όπλα. Με ευθύνη της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) της ΠΟΣ, δεν καθορίστηκε
αγωνιστικό απεργιακό πλαίσιο συνέχισης των απεργιών στις 19 & 20/12/2012 ούτε μετατράπηκε σε πανσιδηροδρομική συγκέντρωση η συνάντηση του Προεδρείου με τον Χατζηδάκη, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση. Προκαλεί σοβαρό προβληματισμό  η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών  αφού το τελευταίο διάστημα όχι μόνο συμφωνεί με τις αποφάσεις των ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ για το αγωνιστικό πλαίσιο ,αλλά και γιατί αρκείται στο να ασκεί μονάχα μικροκομματική κριτική , στις ριζοσπαστικές προτάσεις του Δικτύου.Η ενότητα στην βάση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης επίθεσης .Καλούμε την ηγεσία του να επανακαθορίσει την στάση της στηρίζοντας τις προτάσεις των σιδηροδρομικών.

 Είναι επικίνδυνα αφελής όποιος θεωρεί ότι το σκληρό μπλόκ της ακροδεξιάς κυβέρνησης Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Ε.Ε. θα σπάσει με εθιμοτυπικές συναντήσεις. 

 Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε στην ΠΟΣ ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ θα συνεχιστεί κανονικά. Η συντήρηση του τροχαίου υλικού θα «αποσχιστεί» από τον ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ακίνητη περιουσία θα μεταφερθούν στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ σε ότι αφορά τις διαθεσιμότητες- απολύσεις και την ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο, δήλωσε ότι θα «μιλήσει» με τους «αρμόδιους» υπουργούς!!!!!! 

 Θα περιμέναμε ότι οι εξελίξεις αυτές θα ενεργοποιούσαν την πλειοψηφία της ΠΟΣ. Όμως οι συνάδελφοι με ένα Δελτίο Τύπου και χωρίς να συνεδριάσει (ως όφειλε) κανένα όργανο της Ομοσπονδίας, ουσιαστικά έστειλαν τους σιδηροδρομικούς σε χριστουγεννιάτικες διακοπές. 

 Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, ο αγώνας για την ανατροπή αυτών των πολιτικών, είναι σκληρός και πρέπει να γίνει καθολικός αν θέλουμε να έχουμε νίκες και αποτελέσματα .

 Καλούμε τους σιδηροδρομικούς και τα πρωτοβάθμια σωματεία, να  προχωρήσουν άμεσα σε διεξαγωγή συνελεύσεων και σε αυτές να πάρουν τις αποφάσεις που αρνείται να πάρει η πλειοψηφία της ΠΟΣ , θέτοντας τους αιρετούς εκπροσώπους προ των ευθυνών τους . Να ενισχύσουν  τον αγώνα και τις  απεργίες (26/12 και 1/1) που κάνουν οι συνάδελφοι του Προσωπικού Αμαξοστοιχιών. 
Κανείς σιδηροδρομικός μόνος του στην αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.
Σε συνεργασία με τα άλλα σωματεία των  ΜΜΜ να βροντοφωνάξουμε στην Κυβέρνηση.

Η ΕΣΕΙΣ ή ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου