Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Κοινή Επιστολή ΠΕΠΕ - ΠΕΠΑ για την επιστροφή μεταταχθέντων


Δημοσιεύουμε την κοινή επιστολή απο ΠΕΠΕ και ΠΕΠΑ προς τον κ. Ζηλιασκόπουλο για την επιστροφή των μεταταχθέντων.Η επιστολή κοινοποιείται και στον Αρμόδιο Υπουργό κ. Χατζηδάκη καθώς και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών κ. Σταθόπουλο.
Κύριε Σύμβουλε,
             Σε εφαρμογή του ν.3891/10 υποχρεώθηκαν σε μετάταξη υποχρεωτική (εθελοντική….) προς άλλες υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα πάνω από εκατό (100) συνάδελφοι Μηχανοδηγοί, Συνοδοί και Προϊστάμενοι Αμαξοστοιχιών.

Ήδη αρκετοί εξ αυτών έχουν συνταξιοδοτηθεί. Όμως ορισμένοι από αυτούς που παραμένουν στις υπηρεσίες που μετατάχθηκαν, έλαβαν διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα.
Έχοντας υπόψη τις ελλείψεις προσωπικού που έχει η εταιρεία στους κλάδους της έλξης και του προσωπικού αμαξοστοιχιών όπως προκύπτει από τη συσσώρευση χιλιάδων αναπαύσεων και εν όψει της θέσης σε διαθεσιμότητα των ανωτέρω συναδέλφων, ζητάμε μέσω της κινητικότητας που προβλέπει ο Ν.4093 αλλά και της εξειδίκευσης που έχουν πάνω από μια 20ετία οι συνάδελφοι, να αναλάβετε πρωτοβουλία για την επαναφορά αυτών στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και όλων των υπολοίπων που είχαν συμπεριληφθεί στις καταστάσεις των υποχρεωτικών μετατάξεων.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΤΟΥΡΛΗΣ                      ΕΠΑΜΕΙΝ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
                        

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. η παρέα του Γαλατσίου17 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:01 μ.μ.

    Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία και των δύο σωματείων και ευελπιστούμε,να υλοποιοιθεί,ώστε να μη μείνουν στο δρόμο σ΄αυτή τη φάση και τη κρίσημη συγκυρία της ζωής τους συνάδελφοι,που δεν έχουν φταίξει και προπάντων να μην αισθάνονται εξαπατήμενοι από τους κυβερνώντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή