Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η αμετανόητη ΔΙΚΑΜ (το συνδικαλιστικό παιχνίδι συνεχίζεται)

Ανεξήγητη πραγματικά είναι η συμπεριφορά της ΔΙΚΑΜ , αφού με εντολή του Δ/ντη ΔΙΚΑΜ είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει group εκπαίδευσης στις Ηλεκτράμαξες Siemens από την Δευτέρα 17/12. 
Το προσωπικό που θα παρακολουθούσε την μαθητεία θα ήταν κατά κύριο λόγο από το μηχανοστάσιο ΜΑΙ , το οποίο αυτή την στιγμή υποφέρει λειτουργικά με τους μηχανοδηγούς να εργάζονται ακόμα και σε συνεχόμενα δεκαήμερα κατά παραβίαση κάθε έννοιας λογικής και νομιμότητας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού .

Την ίδια ώρα και πάλι για ανεξήγητους λόγους καθυστερεί
(εδώ και 7 μήνες !!! ) η ολοκλήρωση της μαθητείας των μηχανοδηγών στην Πάτρα , με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι συνάδελφοι να υφίστανται κατάφωρη ανισότητα στον καταμερισμό της εργασίας τους , ανισότητα που επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στον οικογενειακό προγραμματισμό τους.


Το θέμα τέθηκε και στον κ. Ζηλιασκόπουλο στην τελευταία συνάντηση με την ΠΕΠΕ και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η τοπική γραμματεία της Πάτρας με 2 επιστολές της προς την ΠΕΠΕ (η 1 και προς την ΔΙΚΑΜ) είχε ζητήσει την επίλυση του προβλήματος επισημαίνοντας τις επιπτώσεις που επιφέρει στην ζωή των συναδέλφων η κατάσταση αυτή .

Ωστόσο ο κ . Ρετσινάς θυμήθηκε  να προγραμματίσει εκπαίδευση .....για τις Η/Α Siemens .

Εννοείτε ότι θα πρέπει ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί να εκπαιδευτούν σε όλο το τροχαίο υλικό.


Τα συμπεράσματα δικά σας .


υ.γ. η προγραμματισμένη τελικά εκπαίδευση ματαιώθηκε 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου