Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Απόλυτη καταδίκη της ΓΣΕΕ για την επίθεση στον Δ. Στρατούλη - Δελτίο Τύπου για την 3ωρη στάση εργασίας

Δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ για την μεθαυριανή 3ωρη στάση εργασίας αλλά και αυτό που καταδικάζει την επίθεση ακροδεξιών στον Δ. Στρατούλη .
Δελτίο Τύπου >

H ΓΣΕΕ συνεχίζει τον αγώνα και την αντιπαράθεση με τις καταστροφικές και αδιέξοδες τροϊκανές πολιτικές που εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Η νέα φορολογική επίθεση κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των απλών πολιτών, η ισοπέδωση των βασικών και θεμελιακών δικαιωμάτων, οι πολιτικές της ύφεσης των ιδιωτικοποιήσεων του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της ανεργίας και των απολύσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν.

Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής είναι επιτακτική και αναγκαία για την επιβίωση των πολιτών και της χώρας.
Γι΄αυτό το λόγο η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως τις 15.00 και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι εξοντωτικές για οικονομία και κοινωνία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες αντί να λύνουν, διευρύνουν τα προβλήματα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
17.12.2012

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

H ΓΣΕΕ καταδικάζει απερίφραστα την φασιστική επίθεση κατά του πρώην στελέχους της ΓΣΕΕ και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
Για τη Συνομοσπονδία, στελέχη της οποίας στο παρελθόν έχουν δεχθεί παρόμοιες επιθέσεις, η βία είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη από όπου και αν προέρχεται, σε όποιον και αν απευθύνεται, για οποιονδήποτε λόγο κι αν ασκείται.
Τέτοιου είδους απαράδεκτες, εγκληματικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αναδεικνύουν την ανάγκη σφυρηλάτησης και ισχυροποίησης των δημοκρατικών ιδεών και των κοινωνικών θεσμών, ενάντια στο «αυγό του φιδιού» που επωάζεται από την οικονομική κρίση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου