Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή Τ. Σελερίδη προς το Σ.Τ.Α. της ΠΕΠΕ


Συνάδελφοι, θέλω μαζί με τις δικές μου ευχές να σας μεταβιβάσω  και αυτές των συναδέλφων από την Αλεξανδρούπολη. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, οικογενειακή γαλήνη και ο ερχομός του νέου έτους να μας δώσει δύναμη να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται. Η Αλεξανδρούπολη λόγω του τρόπου εκλογής των αντιπροσώπων, βάσει του καταστατικού είναι αποκλεισμένη από το ΣΤΑ.
Σύμφωνα με την τελευταία παράγραφο του άρθ. 28 έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται σαν παρατηρητής. Όμως η Αλεξανδρούπολη δεν ήταν ποτέ και ούτε μπορεί να γίνει  παρατηρητής. Είχε και έχει φωνή και άποψη. Γι αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία που καταστατικώς δεν μπορεί να έχει λόγο.
  Σαν απλό μέλος και εφ όσον ερωτηθεί και το επιτρέψει το σώμα, θέλω να καταθέσω σκέψεις και προτάσεις που μπορεί να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης και καταστατικού.
  Η ΠΕΠΕ σαν σωματείο αιχμής και έχοντας την θέληση να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθεί, δεν μπορεί να λειτουργεί βάσει ενός καταστατικού που συντάχτηκε το 1994. Πιθανόν την εποχή εκείνη που οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές το καταστατικό να ήταν καλό και λειτουργικό. Σήμερα όμως όλα είναι διαφορετικά. Οι εργασιακές συνθήκες, ο αριθμός μελών, η οικονομική κατάσταση τους και η αβεβαιότητα για το αύριο δεν έχουν καμία σχέση με το χθες  Τα πράγματα έχουν πάρει τέτοια τροπή, που είναι αδύνατον να τα ακολουθήση. Σε μια εποχή που η πληροφορία διακινείται αστραπιαία, που τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με ασύλληπτους ρυθμούς, εμείς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούμε  συνελεύσεις αντιπροσώπων των 30 και πλέον ατόμων και να πιστεύουμε ότι διαμορφώνουμε το επόμενο διεκδικητικό πλαίσιο, όταν δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε. Δεν είναι δυνατόν να περιφέρεται σε όλη τη χώρα ολόκληρο το ΔΣ και οι συν αυτό παρατρεχάμενοι, για να ψηφίσουμε τον οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό δράσης, κατασπαταλώντας τα ταμειακά αποθέματα του σωματείου σε ξενοδοχεία μπουφέδες ταβέρνες και έξοδα μετακίνησης. Όλα αυτά ήταν πολύ καλά μόνο στο να διαμορφώνονται  προσωπικές επαφές των μελών και συνδικαλιστών. Αν στο σημερινό περιβάλλον οι ανάγκες του σωματείου είναι η σύσφιξη σχέσεων των μελών του, τότε σίγουρα δεν έχουμε αντιληφθεί τι γίνεται γύρω μας.   
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η σύστασης επιτροπής που θα μελετήσει  στο σύνολο και κατ άρθρο το καταστατικό και θα προτείνει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και σύγχρονο, ενσωματώνοντας και την νέα τεχνολογία. Θα μπορούσε για παράδειγμα με τα χρήματα που ξοδεύονται αυτή την στιγμή, για το συμβούλιο που συμμετέχετε, να ζητηθεί από αξιόπιστη εταιρία λογισμικού, η δημιουργία κλαδικής κλειστής ιστοσελίδας με διαπαραταξιακό έλεγχο. Το κάθε μέλος να μπορεί με αυστηρά προσωπικό κωδικό να συμμετέχει άμεσα από πιστοποιημένο υπολογιστή, (πχ. των μηχανοστασίων) σε ψηφοφορίες όπως, απολογισμός δράσης, οικονομικός απολογισμός, διαμόρφωση νέου διεκδικητικού - αμυντικού πλαισίου και οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή σκέψη του ΔΣ η μέλους. Η ΠΕΠΕ θα ορίσει τις προϋποθέσεις.  Η τεχνολογία είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστες και φερέγγυες λύσεις, αρκεί να το θέλουμε. Αρκεί να θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Είναι σίγουρο ότι οι θιασώτες του παλαιού και αναχρονιστικού κατεστημένου θα προβάλουν αντιρρήσεις και θα στήσουν αναχώματα. Λύσεις υπάρχουν. Όποιος έχει διάθεση να τραβήξει μπροστά θα ψάξει και θα τις βρει.
   Διαμόρφωση αμυντικού πλαισίου. Η απεργία είναι ίσως το τελευταίο μέσον και πιθανόν με τις σημερινές συνθήκες το πιο αναποτελεσματικό. Πόλεμος λοιπόν με τα ίδια μέσα που χρησιμοποιεί ο αντίπαλος. Πιστή τήρηση των νόμων και όχι αλά καρτ εις βάρος μας. Προσωπικές ποινικές διώξεις και απαίτηση αποζημιώσεων σε όσους αυθαιρετούν εις βάρος μας, σε όποια βαθμίδα της υπηρεσιακής ή πολιτικής ιεραρχίας βρίσκεται. Πραγματική ανάδειξη της έλλειψης προσωπικού με την παύση πληρωμής αναπαύσεων και κατάρτιση κυκλωμάτων σύμφωνα με τις δυνατότητες του κλάδου. Πενθήμερη εργασία Δευτέρα - Παρασκευή 7.00 με 15.00.
  Επαναπροσδιορισμό της σχέσης με την ALE. Έχω τοποθετηθεί παλαιότερα για την επικείμενη συμμετοχή της ΠΕΠΕ στο συνέδριο της και δεν έχω πάρει απάντηση.
Εκλογή εκπροσώπου στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ότι και να πει κανείς για τις παρατάξεις φαίνεται πολύ λίγο. Καταφέραμε το απίθανο. Εύγε!!
 Αυτά σαν σκέψεις και προτάσεις. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε.
Και πάλι χρόνια πολλά και δύναμη σε όλους, απο Αλεξανδρούπολη
Τριαντάφυλλος Σελερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου