Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Δίκτυο Σιδηροδρομικών > Αλληλέγγυοι στον Αγώνα των απεργών

Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών συμπαραστέκεται με απόλυτο και καθολικό τρόπο στον απεργιακό αγώνα που κάνουν αυτές τις ημέρες, διάφοροι κλάδοι εργαζομένων αντιδρώντας στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ): 

 1.- Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Κυριακής 30/12/2012 που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), ενάντια στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και την κατάργηση της Κυριακής – Αργίας. Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ την Κυριακή 30/12/2012 και ώρα 10.30 στο Σύνταγμα (Οδός Ερμού). 

 2.- Στην 24ωρη απεργία της Τρίτης 1/1/2013 στο μετρό και τον ηλεκτρικό, που προκήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), αντιδρώντας στην πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά για διάλυση και ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών. 

 Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε αγωνιστική επαγρύπνηση. 

 Καλούμε την ΠΟΣ και τα σιδηροδρομικά Σωματεία, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ για να μη βγούν παράνομες οι απεργίες, να προχωρήσουν (σε συνεργασία και με τα άλλα σωματεία των ΜΜΜ) σε απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλη την επόμενη εβδομάδα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για: 

 1.- Διαθεσιμότητες – απολύσεις εργαζομένων. 
2.- Ιδιωτικοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συντήρησης τροχαίου υλικού και ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΟΣΕ. 
3.- Ένταξη στο Ενιαίο Μισθολόγιο και περαιτέρω μειώσεις μισθών. 

Να υπογραφεί δίκαιη και αξιοπρεπής ΣΣΕ. 

 Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου