Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα 2013 ...Κλέβουν τους ξύλινους στρωτήρες από το σιδηροδρομικό δίκτυο για να ζεσταθούν!

Ανακοίνωση από την ΕΡΓΟΣΕ για τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία
Σε πολλές περιοχές της χώρας απελπισμένοι συμπολίτες αναγκάζονται να κλέψουν τους ξύλινους στρωτήρες από το σιδηροδρομικό δίκτυο για να τους κάψουν στα τζάκια τους ή τιε ξυλόσομπες, αφού δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν καυσόξυλα. Η πληροφορία, υπό την μορφή καταγγελίας, έφθασε στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι οι
κίνδυνοι για την υγεία όσων τους χρησιμοποιήσουν τελικά ως καύσιμη ύλη για να ζεσταθούν, είναι μεγάλοι.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Μετά από καταγγελίες, που έγιναν στην ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., για κλοπή ξύλινων στρωτήρων και σιδηροδρομικών ραγών, που αποξηλώνονται από το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο, η εταιρεία μας κρίνει σκόπιμο να τονίσει τα εξής:

Η αποξήλωση των ανωτέρω υλικών γίνεται από την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ΟΣΕ και η κλοπή του με το νέο Νόμο είναι κακούργημα.

Εκείνο όμως, το οποίο πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, είναι η επικινδυνότητα της καύσης των στρωτήρων, οι οποίοι είναι εμπλουτισμένοι με διάφορα χημικά, που σημαίνει ότι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τόσο αυτών που τις χρησιμοποιούν άμεσα, όσο και των περιοίκων. 

Επειδή η πληροφορία έφθασε σε εμάς, θεωρούμε καθήκον μας να ενημερώσουμε, ότι πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε χρήση τους, πέραν του ποινικά κολάσιμου."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου