Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Γνωμάτευση του Δικηγόρου της ΠΟΣ Δήμου Τσακνιά σχετικά με την δυαντότητα αυτασφάλισης στο πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ

Δημοσιεύουμε απο το blog της ΠΟΣ την γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου Δήμου Τσακνιά για το θέμα της αυτασφάλισης. 
Προς Τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣ
Σχετικά με τη δυνατότητα αυτασφάλισης στο π.ΤΑΠ-ΟΤΕ
Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 14 του Άρθρου 26  Ν. 4075/ΦΕΚ 89/Α/11.4.2012, «Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις», οι ασφαλισμένοι του π.ΤΑΠ-ΟΤΕ, μπορούν να συνεχίσουν
προαιρετικά την ασφάλισή τους (κύρια και επικουρική), σε περίπτωση διακοπής με οποιοδήποτε τρόπο της υποχρεωτικής ασφάλισής τους, με τους όρους που προβλέπονται στο νόμο.

Συγκεκριμένα:

α)  Υποχρεούνται να καταβάλουν κάθε  μήνα ολόκληρο το ποσό εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένου, όπως  ισχύουν κάθε φορά.

β) Το ποσό εισφορών  υπολογίζεται στις τακτικές αποδοχές τελευταίου μήνα πριν τη διακοπή της εργασιακής σχέσης.

γ) Με τις ίδιες προϋποθέσεις η ασφάλιση μπορεί κατόπιν υποβολής αίτησης του ασφαλισμένου να συνεχίζεται προαιρετικά και στους φορείς επικουρικής ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας.

Δ) Ο χρόνος της προαιρετικής ασφάλισης υπολογίζεται ως πραγματικός χρόνος κύριας, επικουρικής ασφάλισης και ασφάλισης πρόνοιας και συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση δικαιώματος λήψης σύνταξης και εφάπαξ όσο και για προσαύξηση των αντίστοιχων παροχών.

Αθήνα 22.11.2013



ΔΗΜΟΣ ΤΣΑΚΝΙΑΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου