Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Eπιστολή της ΠΕΣΟΣΕ για ίση μεταχείριση στην εργασία

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους για την επιστολή τους . 
Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν την αλλαγή νοοτροπίας που πρέπει να επιφέρουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία . Ιδιαίτερα στις ΔΕΚΟ που το βόλεμα με την ανοχή των συνδικαλιστών πολλές φορές αποτελεί κεκτημένο και θέσφατο.
Ολόκληρη η επιστολή >
Κύριε Διευθυντά,
                Η  προαγωγή και διαφύλαξη των εργασιακών, οικονομικών,  κοινωνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους   για την  Δημοκρατία την πρόοδο και τον πολιτισμό.   
               Η ισότητα της αμοιβής των εργαζομένων που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, έχουν τα ίδια προσόντα και παρέχουν υπό τις ίδιες συνθήκες την ίδια εργασία,
επιβάλλεται τόσο από το άρθρο 288 ΑΚ, από τον ν.3896/2010,από την οδηγία 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27ης  Νοεμβρίου 2000  για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία  :
<<Η απασχόληση και η εργασία αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για τη διασφάλιση των ίσων ευκαιριών για όλους και συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην πλήρη συμμετοχή των πολιτών στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή καθώς και στην προσωπική ανέλιξη>>.

             Επίσης από τα άρθρα 119 της συνθήκης της ΕΟΚ ,από το άρθρο  22 παρ. 1 εδαφ. β' του Συντάγματος ,από το   άρθρο 14 για  απαγόρευση διακρίσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των  Θεμελιωδών Ελευθεριών, από  το άρθρο 23 παρ. 2 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10.12.1948), «Όλοι χωρίς καμιά διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία», όσο και από τον κανονισμό εργασίας προσωπικού ΟΣΕ.ΚΕΦ.ΙΑ άρθρο 38 παρ.4ι…Επιπλέον των προαναφερθέντων, ο Προϊστάμενος οφείλει ιδίως  . Να εφαρμόζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης, από το ΚΕΦ. Γ’  Άρθρο 6  Το σύστημα διοίκησης της απόδοσης του ΟΣΕ βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:
α) διαφάνεια β) αντικειμενικότητα γ) αλληλοσεβασμός δ) δικαιοσύνη και) ανάπτυξη των εργαζομένων.
Από το ΚΕΦ. Δ’  Άρθρο 11
<<Με τον Κανονισμό Προσωπικού προβλέπονται κανόνες που διέπουν την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού της Εταιρείας (ΟΣΕ), σε βάση ισότητας και αξιοκρατίας, την εξασφάλιση της σωστής επιλογής του προσωπικού, την ομαλή σταδιοδρομία του και την μέγιστη δυνατή απόδοση της εργασίας του >>
           Από τα ίδια άρθρα απορρέει και η αρχή της ίσης μεταχείρισης, η οποία επιβάλλει ισότητα αµοιβής μεταξύ εργαζομένων που ανήκουν στην αυτή κατηγορία και παρέχουν την ίδια υπό τις αυτές συνθήκες και µε τα ίδια προσόντα εργασία.
Διαφοροποιήσεις επιτρέπονται όταν αυτές είναι δίκαιες και εύλογες, ως δικαιολογούμενες αλλά και επιβεβλημένες  (λχ άρθρο 21 παρ. 1-3 του Συντάγματος) και  από τη συνδρομή ειδικού και σοβαρού κατ' αντικειμενική κρίση λόγου.
           Την   ευθύνη για την  εφαρμογή των παραπάνω  έχει ολόκληρη  η ιεραρχία της Διεύθυνση  Κυκλοφορίας  και ειδικότερα όσοι έχουν άμεση και  καθημερινή   επαφή με τους εργαζόμενους   κατά την  διαχείριση, τον προγραμματισμό και κατανομή  εργασίας .(Π.Ω.Ε  σταθμών, Π.Ω.Ε τηλεδιοικήσεων, χορήγηση  αδειών και  αναπαύσεων, κατανομή δευτερευουσών απολαβών κ.τ.λ.)
         Στο πλαίσιο αυτό  ζητούμε την δίκαιη  και ορθή  τήρηση τους από την Διεύθυνση Κυκλοφορίας,  προς  αποφυγή  και     εξάλειψη ενδεχομένως  υπαρκτών περιστατικών τέτοιων φαινομένων, που διαταράσσουν το περί  δικαίου αίσθημα, δημιουργούν  ενδοεργασιακές  προστριβές   και   μισθολογικές ανισότητες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΟΣΕ

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        ΤΣΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                 ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

2 σχόλια:

  1. Αυτά συμβαίνουν όταν τις τύχες των Σωματείων αναλαμβάνουν 40άρηδες , οι οποίοι γνωρίζουν ότι η ενότητα περνά μέσα απο την Δικαιοσύνη .

    Βλέποντας σε αντίθεση την λυσαλέα αντίδραση των συνδικαλιστών της ΠΕΠΕ στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό στο ΜΑΙ , αλλά κ την στάση τους στην τελευταία συνέλευση , αντιλαμβάνεται την χαώδη διαφορά αντιλήψεων με τους ξεπερασμένους επαγγελματίες συνδικαλιστές μας.

    Η ΠΕΠΕ ποτέ δεν θα υπέγραφε μια τέτοια επιστολή , ούτε θα τολμούσε καν να την σκεφτόταν .

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην το ξαναπεις αυτο,πως σου περασε κατι τετοιο απο το μυαλο σου συναδελφε Γενιδουνια?Οσο για την συνελευση,αμα θελανε να ερθει ο κοσμος,θα την κανανε την ημερα της απεργιας,και οχι σε εργασιμη μερα.Κατα τα αλλα απορουσαν γιατι δεν ειχε προσελευση ο κοσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή