Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Σχετικά με την μισθοδοσία

Το στέκι της έλξης έχει εδώ και καιρό επισημάνει ότι η η μισθοδοσία στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , όπως και σε όλες τις άλλες ΔΕΚΟ θα περνάει και απο το Γενικό Λογιστήριο.
Δεν θα γίνεται απο εκεί , αλλά θα ελέγχεται σε μηνιαία βάση όπως προβλέπουν οι μνημονιακοί Νόμοι. Για το λόγο αυτό στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κ του ΟΣΕ) έχουν
συμμετάσχει σε αρκετές συσκέψεις μέχρι σήμερα.

Είχαμε γράψει ότι η ένταξη στο σύστημα (όταν γίνει ) θα σημάνει και την αλλαγή της ημερομηνίας πληρωμής.

Επειδή έχει προκληθεί τις τελευταίες μέρες , μεγάλη αναστάτωση για το θέμα (μεγάλη η φημολογία για το θέμα)στο προσωπικό , εμείς επικοινωνήσαμε με συναδέλφους που μας ενημέρωσαν ότι μέχρι την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο , ΔΕΝ έχει δοθεί ΚΑΜΙΑ επίσημη εντολή για αλλαγή της ημερομηνίας.

Επίσης , επειδή εμάς στο στέκι μας ενδιαφέρει να δίνουμε και λύσεις με προτάσεις.

Μεταφέραμε την άποψη μας , ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να μεταφερθεί σε κανένα άλλο μήνα ή ημερομηνία , η πληρωμή των δευτερευουσών απολαβών , ενώ θεωρούμε και αδιανόητο να μην μπορεί να προχωρήσει ο υπολογισμός επειδή η μισθοδοσία θα πάει 3 μέρες μπροστά ή πίσω.

Άρα ΑΝ και το ξαναγράφουμε ΑΝ προχωρήσει οποιοσδήποτε σχεδιασμός και συμβεί το αδιανόητο και υπάρξει πρόβλημα τον πρώτο μήνα της αλλαγής  για τις δευτερεύουσες , το ξαναγράφουμε ΑΝ υπάρξει πρόβλημα , αυτό μπορεί να λυθεί με την καταβολή ποσού σε όσους έχουν δευτερεύουσες έναντι της τελικής εξόφλησης. Πολύ απλά και εύκολα για να μην χάσει κανείς χρήματα σε περιόδους που είναι δύσκολες για όλους.

Θα ενημερώσουμε άμεσα για οτιδήποτε νεώτερο.

Το στέκι της Έλξης 

3 σχόλια:

  1. Η Καταβολη δευτερευουσων απολαβων μεσω της ενιαιας αρχης πληρωμων γινεται χωριστα απο την κανονικη μισθοδοσια, αφου πρωτα ελεγχθουν απο παρεδρους,υπογραφουν ΚΥΑ και δεν αντικεινται στις αρχες του ενιαιου μισθολογιου κι ολα αυτα μετα απο 2-3 μηνες. Αυτα τα γραφω σαν μεταταγμενος απο εμπειρια 3,5 χρονων στη κολαση του ενιαιου μισθολογιου και της ενιαιας αρχης πληρωμων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα επαναλάβουμε αυτό που γράψαμε στην αρχή.
    Το γενικό λογιστήριο ΔΕΝ βγάζει την μισθοδοσία , για να ακολουθηθεί η διαδικασία που περιγράφεται στο προηγούμενο σχόλιο και γνωρίζουμε και εμείς.
    Το γενικό λογιστήριο απλά εποπτεύει την διαδικασία , όπως γίνεται και σήμερα στις ΔΕΚΟ.
    Η πρόταση μας (χαιρόμαστε που απάντησε ο συνάδελφος Δαλιβίγκας) μπορεί ΑΝ εφαρμοστεί το μέτρο , να υλοποιηθεί.
    Η καταβολή ας πούμε του μέσου όρου των δευτερευουσών απολαβών ανά κλάδο ή ακόμα και ανά μηχανοστάσιο είναι απλή διαδικασία.
    Παρόλα αυτά θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα αλλάξει τίποτα και ΑΝ εφαρμοστεί το μέτρο άμεσα , στις 13 Αυγούστου , θα πληρωθούν κανονικά και οι δευτερεύουσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή