Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Αυτός είναι ο νέος τρόπος πληρωμής (Παραδείγματα)

Έγινε σήμερα η πληρωμή με το νέο σύστημα. Στον υπολογισμό των 2/3 των δευτερευουσων απολαβών του Ιουνίου που εφαρμόστηκε για να μην υπάρχει πρόβλημα στο μεταβατικό στάδιο του Αυγούστου δεν έχουν μπει  οι αμοιβές των αναπαύσεων και οι αποζημιώσεις των διανυκτερεύσεων , αφού  ο υπολογισμός έγινε με
4 κωδικούς (υπερωρίες , νυχτερινά, εξαιρεσιμες, υπερωρίες κ νυχτερινά εξαιρέσιμων).

Υπολογίστηκαν όλες οι τυχόν κρατήσεις ( ασφαλιστικές εισφορές , εφορία δάνεια, κινητή τηλεφωνία, συνεταιρισμός) και το καθαρό πόσο θα πληρωθεί σε 2 ισόποσες δόσεις. Σήμερα και στις 13 Αυγούστου.

Στις 27 Αυγούστου θα γίνει η εκκαθάριση με το υπόλοιπο 1/3 , θα προστεθούν οι αναπαύσεις και οι μετακινήσεις και το καθαρό πόσο θα πληρωθεί και πάλι σε 2 ισοποσες δόσεις. Στις 27 Αυγούστου και στις 13 Σεπτεμβρίου.
Απο 27 Σεπτεμβρίου το σύσταση θα τρέχει πλέον κανονικά.

Ας δούμε με παραδείγματα πως έγινε σημερα η πληρωμή και πως θα γίνεται απο 27 Αυγούστου κ 27 Σεπτέμβρη.

Εργαζόμενος με 1000 ευρώ τακτικές αποδοχές , 240 ευρώ δευτερεύουσες (4κωδικοι) τον Ιούνιο , 3 δουλεμένες αναπαύσεις τον Ιούλιο και 2 διανυκτερεύσεις.

Σημερα ο υπολογισμός έγινε ως εξής.

1000 Ε τακτικές αποδοχές(τακτικές Αυγούστου)  + 160 ευρώ δευτερεύουσες. Το καθαρό πόσο που προκύπτει μετά απο όλες τις κρατήσεις πληρώνεται σε 2 ισόποσες δόσεις. Σήμερα και στις 13 Αυγούστου.

Στις 27 Αυγούστου θα πληρωθεί

1000 Ε (τακτικές Σεπτεμβρίου) + υπόλοιπο δευτερευουσων + 3 αναπαύσεις + 2 διανυκτερεύσεις. Αφού  γίνουν όλες οι κρατήσεις το καθαρό ποσό θα πληρωθεί σε 2 δόσεις. 27 Αυγούστου και 13 Σεπτεμβρίου.

Στις 27 Σεπτεμβρίου το σύστημα έρχεται στην κανονική του ροή.

Θα γίνεται η εκκαθάριση όλης της μισθοδοσίας και το καθαρό ποσό θα πληρώνεται σε 2 ισόποσες δόσεις.

Δηλαδή στις 27 Σεπτέμβρη και κάθε 27 επόμενου μήνα , θα υπολογίζεται  ο μισθός του μήνα (στο παράδειγμα μας Οκτωβρίου) + ΟΛΕΣ (ρεπό μετακινήσεις, αργίες , νύχτες ,κτλπ) οι δευτερεύουσες του Προηγούμενου (στο παράδειγμα μας ,του Αυγούστου )και μετά την εκκαθάριση το ποσό θα καταβάλλεται σε 2 ισόποσες δόσεις


Το Στέκι της Έλξης .


3 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ το αγαπητό blog για την ενημέρωση και την πλήρη ανάλυση του νέου τρόπου πληρωμής.
    -Σας χαρίζω ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι.., που έχει την δικιά του σημασία μέσα από τους στίχους και τη μουσική που το πλαισιώνουν..!
    https://www.youtube.com/watch?v=SZpWGVpvSFk
    Να είστε πάντα καλά αδέρφια μέσα απ' την καρδιά μου, και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα να ρωτησω αν ισχυει αυτος ο τροπος πληρωμης και για το προσωπικο απο την Ε,Ε,Σ,Σ,Τ,Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λεφτά που είναι να μας κόψουν , ξέρουν πολύ καλά πως να το κάνουν , και με αναδρομική ημερομηνία μάλιστα , τώρα που είναι να μας τα δώσουν ,έχουν χάσει τον μπούσουλα.ΔΟΥΛΕΜΕΝΑ λεφτά είναι είναι υπογεγραμμένα στην Σ.Σ.Ε. , δεν μας κάνετε χάρη που θα μας τα δώσετε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή