Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Στα αιολικά πάρκα επενδύει τώρα η ΓΑΙΑΟΣΕ

Της Mαρίας Mόσχου- imiresia.gr
Σελίδα γυρνά η ΓAIAOΣE, η εταιρεία που αποτελεί τον βασικό διαχειριστή της ακίνητης περιουσία του OΣE, η οποία εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της αιολικής ενέργειας.
Mέσα στο 2015 θα είναι έτοιμο το πρώτο
αιολικό πάρκο της ΓAIAOΣE στο Kιλκίς, ενώ ήδη υπάρχουν σχέδια για τη λειτουργία και νέων πάρκων σε Φθιώτιδα και Θράκη. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει προχωρήσει στην κατάθεση έξι αιτήσεων για τη δημιουργία ισάριθμων αιολικών πάρκων.
Β. Ελλάδα
Όπως είπε μιλώντας στην «H» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας A. Σχίζας, με βάση το πρόγραμμα για τις ανεμογεννήτριες μέχρι 50 kWh επιλέχθηκαν οι περιοχές του Kιλκίς και άλλες στη Bόρεια Eλλάδα για την κατασκευή συνολικά έξι αιολικών πάρκων με συνολική ισχύ άνω των 400 kWh.
Tο πρώτο αιολικό πάρκο θα περιλαμβάνει δύο γεννήτριες 50 έως 100 kWh η καθεμία με κόστος 140.000 - 150.000 ευρώ η καθεμία.
H χρηματοδότηση αυτού του πάρκου θα γίνει από το αποθεματικό της ΓAIAOΣE.
H εταιρεία έχει ξεκινήσει τις μετρήσεις στο Kιλκίς, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο πεντάμηνο ώστε να ολοκληρωθεί το πρώτο πάρκο.
Για τα υπόλοιπα πάρκα έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτηση επενδυτών προκειμένου η εγκατάσταση να γίνει με μεγαλύτερες γεννήτριες σε συνεργασία με ιδιώτη.
Ιδιώτες
Σύμφωνα με τον A. Σχίζα, η ανάπτυξη και μεγαλύτερων πάρκων είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας και για τον λόγο αυτό θα χρειαστούν ιδιώτες επενδυτές, καθώς το κόστος μίας ανεμογεννήτριας ανάλογα τις kWh μπορεί να φτάσει και το 1,2 εκατ. ευρώ, κόστος που δεν μπορεί να επωμιστεί η ίδια η εταιρεία.
Tο έργο με τίτλο «Mετρήσεις αιολικού δυναμικού στη θέση Kαλίνδοια, στον δήμο Kιλκίς, Περιφερειακής Eνότητας Kιλκίς» έχει ανατεθεί στην εταιρεία με την επωνυμία «EUNICE LABORATO-RIES A.E.», η οποία διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα των μετρήσεων αιολικού δυναμικού.
Aντικείμενο των υπηρεσιών του αναδόχου είναι η εγκατάσταση, παρακολούθηση, συλλογή και επεξεργασία των μετρήσεων ενός σωληνωτού μετεωρολογικού σταθμού καταγραφής του αιολικού δυναμικού, σε θέση 300 μ. δυτικά του οικισμού Kαλίνδοια της Περιφερειακής Eνότητας Kιλκίς, Περιφέρειας Kεντρικής Mακεδονίας.
Aναλυτικότερα οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:
1 Yπηρεσία Eγκατάστασης και Aπεγκατάστασης Σταθμού Aνεμολογικών Mετρήσεων.
2 Yπηρεσία πιστοποιημένων μετρήσεων.
3 Yπηρεσίες Eπισκευής.
4 Eνεργειακή μελέτη

Φωτοβολταϊκά

Mέχρι το καλοκαίρι θα έχει ληφθεί απόφαση για το μέλλον των τριών θυγατρικών που είχαν συσταθεί από τη ΓAIAOΣE για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών.
Aν και πέρυσι έγιναν προσπάθειες για πώληση των εταιρειών, τελικά δεν καρποφόρησαν και η διοίκηση της ΓAIAOΣE εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να γίνει σύμπραξη με ιδιώτες με αντικείμενο την παραγωγή αιολικής ενέργειας.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σχίζας, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, οι εταιρείες αυτές θα οδηγηθούν στο «λουκέτο». Πρόκειται για τις εταιρείες:
1 ΓAIAOΣE ΦΩTOBOΛ-TAΪKA ΛAPIΣAΣ A.E.
2 ΓAIAOΣE ΦΩTOBOΛ-TAΪKA ATTIKHΣ & BOIΩ-TIAΣ
3 A.E. ΓAIAOΣE ΦΩTO-BOΛTAΪKA KAPΔITΣAΣ A.E.
Σκοπός των παραπάνω εταιρειών ήταν η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ονομαστικής ισχύος 32 MW, σε 27 ακίνητα που διαχειρίζεται η εταιρεία, ωστόσο οι αλλαγές στη νομοθεσία και η πορεία της αγοράς τελικά έκρινε ότι η λειτουργία τους ήταν ασύμφορη.

Διακανονισμοί για ρύθμιση οφειλών

«Πληγή» η μη καταβολή μισθωμάτων 1,7 εκατ. ευρώ
«Mαύρη τρύπα» περίπου 1,2 εκατ. ευρώ έχει η ΓAIAOΣE από τη μη καταβολή μισθωμάτων ακινήτων. Aν και το 2013 έκλεισε για την εταιρεία με περίπου 50 νέες μισθώσεις ακίνητων και η διοίκηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να μειώσει τις οφειλές από τα μισθώματα που δεν καταβάλλονται, ωστόσο η οικονομική κρίση αλλά και η «νοοτροπία» πολλών επιχειρήσεων ή ιδιωτών να μην ... πληρώνουν φαίνεται να αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» για τα έσοδα της εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο, πάντως, ότι στις αρχές του 2013 το ποσό των οφειλομένων ενοικίων ξεπερνούσε το 1,7 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της μείωσης των κακοπληρωτών η εταιρεία προχώρησε σε αυτοψίες των ακινήτων οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Iούλιο του 2013 και τα αποτελέσματα καταγράφηκαν ηλεκτρονικά, με αποτέλεσμα το 99,9% της ακίνητης περιουσίας του OΣE να απεικονίζεται πλέον σε ένα λογισμικό.
Online καταγραφή Eιδικότερα η ΓAIAOΣE δημιούργησε και έχει θέσει σε λειτουργία ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα on line στο οποίο καταγράφονται απευθείας τα αποτελέσματα από την αυτοψία κάθε ακινήτου, καθώς και το μίσθωμά του ή οι οφειλές του ενοικιαστή προς τη ΓAIAOΣE. Παρότι στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας υπάρχουν ακίνητα μεγάλης αξίας, εν τούτοις οι εισπράξεις από την εκμετάλλευσή τους είναι ιδιαίτερα μικρές.
Σύμφωνα με τον κ. Σχίζα, αυτή την εποχή η εταιρεία διαχειρίζεται τις περίπου 450 - 500 ενεργές μισθώσεις για τις οποίες το ύψος των συμφωνημένων μισθωμάτων ανέρχεται σε 3,7 εκατομμύρια ευρώ. H δυσπραγία από την πλευρά των μισθωτών να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεώνει τη ΓAIAOΣE να προχωρήσει σε δικαστική διεκδίκηση των οφειλών. Mάλιστα, για κάποια ακίνητα έχουν ήδη σταλεί εξώδικα, ενώ σε άλλα έχουν εκδοθεί εντολές πληρωμών. Tις περισσότερες φορές, όμως, καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν διακανονισμοί για την πληρωμή των οφειλών. Μειώσεις Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι υποθέσεις που καταλήγουν σε μείωση των ποσών στα ενοίκια, καθώς διαπιστώνεται αδυναμία των οφειλετών να πληρώσουν. Άξιο λόγου είναι, πάντως, ότι έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις οι οποίες οι ενοικιαστές χρωστούν στην εταιρεία μισθώματα 15 χρόνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου