Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τέλος η υποβάθμιση για τον Σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος


Επειδή και ο άγιος φοβέρα θέλει ο ΟΣΕ, έπειτα από πιέσεις του Δήμου Άργους - Μυκηνών, αποφάσισε να στείλει συνεργείο για να σφραγίσει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άργους, όπου για αρκετούς μήνες ήταν εγκαταλελειμμένος και αποτελούσε γκέτο λαθρομεταναστών και στέκι ναρκομανών. (Δείτε τις εικόνες προ μηνών)


Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν απηυδήσει με αυτή την αισχρή κατάσταση, που ήταν επικίνδυνη για την υγεία και την ψυχική τους ηρεμία. Έπειτα από συνεχείς εκκλήσεις από φορείς, και κυρίως από τους κατοίκους της περιοχής, ο Δήμος Άργους - Μυκηνών, προς τιμήν του, πήρε την πρωτοβουλία και απευθύνθηκε με επιθετικό ύφος στην ΓΑΙΑΟΣΕ, θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, για την κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κτίριο-φάντασμα της πόλης του Άργους, που αποτελεί ιδιοκτησία τους. 

Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών μάλιστα έφθασε στο σημείο να "απειλεί" ότι αν σε πέντε ημέρες δεν έχει σφραγιστεί και καθαριστεί ο σταθμός, θα αναλάβει αυτός δράση, χρεώνοντας όλα τα έξοδα αποκατάστασης στον ιδιοκτήτη του κτιρίου, δηλαδή την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που απέστειλε ο αντιδήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος στις 12/9/2014, σε ΓΑΙΑΟΣΕ και Αστυνομική Διεύθυνση Άργους:

«κ. Πρόεδρε,
Με την παρούσα θα ήθελα να σας μεταβιβάσω την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο σταθμός του ΟΣΕ Άργους , όπως πάρα πολλοί πολίτες μου την περιγράφουν καθημερινά εκφράζοντας συνάμα έντονα παράπονα , και ο ίδιος διαπίστωσα μετά από επιτόπια στο σημείο μετάβασή μου.
Παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Άργους και δίπλα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή παρουσιάζεται η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης , η οποία έχει πλέον παγιωθεί τόσο στο οικόπεδο όσο και στο εντός αυτού κτήριο ιδιοκτησίας σας . Οι συνθήκες αυτές είναι ανυπόφορες για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής. Όπως γνωρίζετε ο σταθμός βρίσκεται σε κομβικότατο σημείο, επί του περιφερειακού δρόμου ο οποίος οδηγεί προς Κόρινθο, όπου περνούν όλοι οι κάτοικοι του Άργους αλλά και οι κατευθυνόμενοι προς Κόρινθο οδηγοί.
Οι καταγγελίες που δεχόμαστε καθημερινά είναι σοκαριστικές και όσα μας περιγράφουν τραγικά . Ενδεικτικά και χωρίς να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες , οι οποίες όλους μας προσβάλλουν , σας γνωρίζω ότι το κτήριο έχει παραβιαστεί, οι πόρτες και τα τζάμια έχουν σπάσει και έχει μετατραπεί σε «γκέτο» αλλοδαπών. Χρήση ναρκωτικών, ασέλγειες και άλλες εγκληματικές πράξεις είναι στην ημερήσια βάση . Επιπροσθέτως η υποβάθμιση της περιοχής από πλευράς καθαριότητας, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν περιγράφεται. Η περιοχή στενάζει και ελπίζω να αποφύγουμε να γίνουμε μάρτυρες χειρότερων καταστάσεων.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει η άμεση ανάγκη λήψης μέτρων στο χώρο ιδιοκτησίας σας για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της περιοχής και να αποκατασταθεί ο χώρος που σήμερα αποτελεί εστία μόλυνσης και παραβατικότητας.
Αυτό που προτείνουμε και πρέπει να γίνει άμεσα είναι η σφράγιση του κτηρίου και εάν είναι δυνατόν ο έλεγχος του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης επιβάλλεται η άμεση και επισταμένη καθαριότητα καθώς και ο φωτισμός του χώρου.
Επειδή η κατάσταση έχει φθάσει σε πολύ επικίνδυνα σημεία για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και για την ασφάλειά τους ο δήμος προτίθεται, εάν έως την Τετάρτη 17-9 δεν προβείτε στα παραπάνω, να αναλάβει αυτός δράση και να αποκαταστήσει μια ομαλή για τους πολίτες καθημερινότητα, χρεώνοντας σας τη σχετική δαπάνη αλλά και απευθυνόμενος και προς άλλες υπηρεσίες για να πράξουν όσα απαιτούνται μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.
Παρακαλώ ενημερώστε μας για τις προθέσεις σας έως την Τρίτη 16-9 καθόσον σε περίπτωση που αδιαφορήσετε θα προχωρήσουμε με δικά μας μέσα προκειμένου να αποκαταστήσουμε την τάξη , καταλογίζοντάς σας βέβαια το σχετικό κόστος αλλά και σε όσες άλλες ενέργειες απαιτούνται για την προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών μας .»

Σήμερα και κατόπιν της παραπάνω επιστολής, η διοίκηση του ΟΣΕ ευαισθητοποιήθηκε και οργανώθηκε επιχείρηση με τη συνδρομή της Αστυνομίας ώστε σε πρώτη φάση να σφραγιστεί ο χώρος του κτηρίου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο καθαρισμός του.

Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στο σταθμό του Ναυπλίου, χωρίς η αντίστοιχη δημοτική αρχή, να δείχνει προς το παρόν ανάλογη ευαισθησία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των περαστικών και να δυσφημείται η πόλη στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου