Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας–Υποδομών. Τι απάντησε για ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Υπέρμαχος των ιδιωτικοποιήσεων και γενικά, της ιδιωτικής οικονομίας, αν και παρουσιάστηκε επιφυλακτικός για τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων, εμφανίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας και Υποδομών Νίκος Χριστοδουλάκης, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.


Στην ερώτηση «υπάρχουν και μια σειρά από εκκρεμότητες για πράξεις της κυβέρνησης. Το υπουργείο Οικονομίας, εν προκειμένου, έχει θέματα που αφορούν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ας πούμε.

Προαπαιτούμενο από το μνημόνιο, με συγκεκριμένη ημερομηνία, για υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Έχουμε πάρει παράταση από την Κομισιόν για να τα κάνουμε αυτά ή στο 15νθήμερο θα τρέξετε και όσες αρμοδιότητες έχετε για ιδιωτικοποιήσεις;», ο υπηρεσιακός υπουργός απάντησε τα ακόλουθα:
«Κατ’ αρχήν οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια διαδικασία συστηματική, επίμονη και πολύ απαιτητική. Και επίσης πρέπει να σας πω ότι σε αυτή την διαδικασία πρέπει τα πράγματα να γίνονται σωστά διότι αλλιώς δημιουργούν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Και καλό θα είναι κάποιος να μην είναι υπεραισιόδοξος. Θυμάμαι πριν από μερικά χρόνια αυτά τα τρελά όνειρα ότι θα γινόντουσαν οι ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ., σε δυο τρία χρόνια, πού κατέληξαν.

Οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να γίνονται συστηματικά, με σχέδιο και με αξιοπιστία και προς τούτο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να γίνουν, αλλά η προσπάθεια δεν σημαίνει επιπολαιότητα. Θα γίνουν έτσι όπως πρέπει.

Οι υπηρεσίες όλες έχουν οδηγίες να προχωράνε κανονικά. Αυτό είχε πει και η προηγούμενη ηγεσία, αυτό συνεχίζουμε και φυσικά μακάρι να επιταχυνθούν οι ρυθμοί.

Γιατί αυτό θα φέρει επενδύσεις, θα δώσει ένα σήμα ανοίγματος της οικονομίας και θα δημιουργήσει επιτέλους και κάποιες θέσεις απασχόλησης, διότι θέλω να το πω άλλη μια φορά και θα το ακούτε συνεχώς από εμένα, χωρίς αύξηση της απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, την πατήσαμε σε όλα τα επίπεδα σαν χώρα, σαν κοινωνία.

Δεν  υπάρχει μέλλον προς αυτή την κατεύθυνση. Αν δεν κάνουμε κάτι μαζικό, αποτελεσματικό και δυναμικό για τη μαζική επαναπασχόληση της ελληνικής κοινωνίας, όλα θα αποτύχουν»


metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου