Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τα τρένα με τους πρόσφυγες «ρίχνουν» τις μπάρες- Kύμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη (vid)

Εκατοντάδες άνθρωποι- πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία- έφτασαν στο Μόναχο τις τελευταίες ώρες, καθώς οι αρχές σε Αυστρία και Ουγγαρία άφησαν τα τρένα να συνεχίσουν την πορεία τους. Στην Ουγγαρία, οι αρχές επέτρεψαν σε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς χαρτιά να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία. Πάνω από 3.650 άνθρωποι που
είχαν αναχωρήσει με τρένο από τη Βουδαπέστη έφτασαν σε μία μόνο ημέρα στη Βιέννη. Αμαξοστοιχία με 400 ανθρώπους έφτασε από την ουγγρική πρωτεύουσα στη Βαυαρία. Λίγο αργότερα, οι ουγγρικές αρχές έκλεισαν τον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης. Ο σταθμός άνοιξε μία ώρα μετά, χωρίς, όμως, να επιτρέπεται η είσοδος στους πρόσφυγες, απαγόρευση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες εκατοντάδων συγκεντρωμένων.
Και ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνομιλούν και συνεδριάζουν, το κύμα αλληλεγγύης διογκώνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τους πολίτες να παίρνουν την πρωτοβουλία και να βγαίνουν στους δρόμους ενώνοντας φωνές υπέρ των προσφύγων.
Στην Αυστρία, 20.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους της Βιέννης για να διαδηλώσουν εναντίον της κακομεταχείρισης των προσφύγων. Οι διαδηλωτές, ανάμεσά τους πολλοί γονείς με τα παιδιά τους, τραγουδούσαν αυστριακά τραγούδια για την αγάπη και την αλληλεγγύη. «Πρόσφυγες, καλωσήρθατε«, «Δε θέλω η Ευρώπη να γίνει μαζικός τάφος«, έγραφαν τα πανό που κρατούσαν στα χέρια τους.
Δημοφιλείς μουσικοί της Γερμανίας οργανώνουν μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στην πύλη του Βραδενβούργου, σε μια συμβολική ημερομηνία: 4 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την 25η επέτειο της επανένωσης της Γερμανίας.
«Καλωσορίζουμε τους πρόσφυγες που έχουν ζήσει φρικτά πράγματα όπως είναι ο πόλεμος, ο θάνατος, ο βιασμός. Θα τους φροντίσουμε«, λέει στη Bild ο Γερμανός ροκ σταρ Ούντο Λίντενμπεργκ, ένα από τα όλο και περισσότερα γνωστά πρόσωπα που μιλούν ανοιχτά υπέρ των προσφύγων. Η συναυλία έχει εγκριθεί από τη γερμανική βουλή.
Την καμπάνια της υπέρ της ανοχής και της διαφορετικότητας συνεχίζει και η γερμανική δημόσια τηλεόραση DW. Σε κυβερνητική εκδήλωση συνάντησε και μίλησε με γνωστά πρόσωπα της γερμανικής τηλεόρασης και αθλητισμού. Ανάμεσά τους η ολυμπιονίκηςΚαταρίνα Βιτ, που ζητά να δοθεί βοήθεια σε όσους στηρίζουν τους πρόσφυγες, και μηδενική ανοχή της αστυνομίας σε φαινόμενα ρατσισμού.
Στο Βερολίνο, πριν από λίγες ημέρες σχεδόν 100 θρησκευτικές ομάδες οργάνωσαν βραδιά συνύπαρξης, θέλοντας να υπογραμμίσουν τη πολυπολιτισμικότητα της πόλης.
Στην Ισλανδία, οι πολίτες «ξεπέρασαν» την κυβέρνησή τους, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα δεχτεί μόνο 50 πρόσφυγες από τη Συρία. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι δήλωσαν μέσω Facebook πρόθυμοι να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα σπίτια τους. Ανταποκρίθηκαν με αυτόν τον τρόπο στο κάλεσμα που απηύθυνε γνωστή συγγραφέας, η Bryndis Bjorgvinsdottir, καλώντας τους συμπολίτες της να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε όσους χρειάζονται άσυλο. Τώρα, η κυβέρνηση της χώρας των 300.000 ανθρώπων εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχτεί στο έδαφός της.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Guardian, DW, The Telegraph
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου