Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΡΓΟΣΕ, που φήμες τη θέλουν να συγχωνεύεται με το Αττικό Μετρό, «πάει» Τουρκία

Σε… αναβρασμό βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΕΡΓΟΣΕ, καθώς φούντωσαν, εκ νέου, τα σενάρια που τη θέλουν να συγχωνεύεται με το Αττικό Μετρό.
«Και οι δυο εταιρείες ξέρουν να κατασκευάζουν έργα σταθερής τροχιάς, οπότε το ενδεχόμενο συγχώνευσής
τους έχει βάση.

Βέβαια, ποιον συμφέρει η συγχώνευση; Μάλλον, το Αττικό Μετρό και όχι την ΕΡΓΟΣΕ», επισημαίνουν παρατηρητές του ευρύτερου κλάδου των μεταφορών.

«Και οι δυο εταιρείες διαχειρίζονται κονδύλια από την ΕΕ. Η ΕΡΓΟΣΕ είναι σε καλύτερη θέση με τα οικονομικά της, σε σχέση με το Αττικό Μετρό, το οποίο έχει τον περισσότερο κόσμο», επισημαίνουν.

Σε ερώτηση, «γιατί δεν συγχωνεύεται η ΕΡΓΟΣΕ με τον ΟΣΕ», η απάντηση, σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές, ήταν ότι «αντίκειται ευρωπαϊκών οδηγιών».

Πάντως, το σενάριο συγχώνευσης των δυο εταιρειών είχε «παίξει» και παλιά, επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα, εάν συγχωνευτεί η ΕΡΓΟΣΕ με το Αττικό Μετρό ή όχι, παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η εταιρεία δέχτηκε πρόταση συμμετοχής σε κοινοπραξία για την σύνταξη μελέτης έργου στην Τουρκία.

Αν μη τι άλλο, η εξωστρέφεια είναι καλό πράγμα…       

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου