Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Στην Ειδομένη εκπρόσωποι της +ΣυνΕξέλιξης, μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση


Στον σταθμό της Ειδομένης βρέθηκε χτες ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας , μαζί με τον έφορο Γκαντιτζικίδη Πασχάλη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Απ. Καλαμάρα καθώς ήθελαν να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατουν αλλά κ τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών. Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ αναφέρει: Οταν βλέπεις απο κοντά τι συμβαίνει πραγματικά χάνεται  η λογική,για τις πράξεις όσων

βάζουν φράχτες στην υποτιθέμενη διοδό χιλιάδων συνανθρώπων μας, προσφύγων , προς την  .... πολιτισμένη Ευρώπη.
 Η κατάσταση που επικρατεί  ειναι επικίνδυνη ομως κ για τους ίδιους τους πρόσφυγες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις με κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή, οταν μαλιστα η πλειοψηφία αυτών ειναι ανήλικα παιδια.

 Εμείς  ζητήσαμε αυτο ακριβώς απο την αστυνομία προχτες , να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή περιμετρικά των τρένων καθως οπως διαπιστώσαμε και  σήμερα και φαινεται και απο τις φωτογραφίες, οι συνάνθρωποι μας,πρόσφυγες και θύματα ενός ακόμη πολέμου, έχουν εισέλθει εντός του σταθμού, διαμένουν σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει δίκτυο ηλεκτροκίνησης υψηλής τάσης και κινούνται τρένα καθημερινά. 
Οι Μακεδόνες μηχανοδηγοί  καθημερινά δίνουν    αγώνα για να μην υπάρξει ατύχημα σε συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό που δίνει και αυτο μάχη κατω απο αντιξοες συνθήκες.
Ωστόσο η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει -πέραν των ενεργειών που κανει για το άνοιγμα των συνορων και την επιστροφη στις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- οι συνθήκες διαβίωσης των συνανθρώπων μας να είναι αξιοπρεπείς και ανθρώπινες.  

Οι  ηλιθιότητες που ακούσαμε  για την κίνηση μας αυτή(συνδρομή τηΣ πολιτείας και της αστυνομίας για την επίλυση του προβλήματος),εκστομίζονται απο οσους θέλουν ατύχημα εντός των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων  και αίμα στο βωμό της πολιτικής τους πόρωσης. 
Το Σωματείο των μηχανοδηγών ήταν το πρώτο στον σιδηρόδρομο που οργάνωσε αποστολή ανθρωπιστικής  βοήθειας και θα το ξανακάνει άμεσα.Ήταν το Σωματείο που έθεσε το θεμα των προσφύγων στην ALE από τον περυσινό Σεπτέμβριο και θα το ξανακάνει τις επόμενες μέρες προκειμένου να υπάρξει κοινή δράση των Σωματείων των μηχανοδηγών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Για να πληροφορηθουν οι συνάδελφοί την πραγματική εικόνα. 
Οι σιδηροδρομικοί θα πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, να απαιτήσουν και να αγωνιστούν για την ανατροπή των πολιτικών που δημιουργούν φτώχεια,  πολέμους και εξαθλίωση.
Για να σταματήσει τελικά η εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου