Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Π. Τερζόγλου : Θα ξεφτιλίσουν και τις καταλήψεις τώρα ;

Επειδή εμείς δεν κρυβόμαστε ποτέ,θα πούμε ότι συμφωνούμε σε κάποια σημεία της επιστολής του συναδέλφου. Διαβάζουμε : 
Με απόφαση που δεν γνωρίζω ποιός την πήρε (εγώ δεν κλήθηκα να συμμετέχω σε αυτήν), πραματοποιήθηκε σημερα επιλεκτικά, κατάληψη στην Καρόλου και στο ΚΕΠ..Στην Καρόλου υπήρχαν συνδικαλιστές
της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του Δικτύου Σιδηροδρομικών τόσο από την ΠΟΣ όσο και από σωματεία και κλείνοντας τις πόρτες του κτηρίου, δήλωναν ότι υπάρχει κατάληψη!!!
Ακόμη μία πρόχειρη και αναποτελεσματική απόφαση που πάρθηκε ερήμην των εργαζομένων της Καρόλου και το μόνο κέρδος που θα έχει είναι, η μεγαλύτερη διάλυση του κινήματος των σιδηροδρομικών.
Ο κάθε συνδικαλιστής από τους παρευρισκόμενους, επέλεγε ποιός θα μπαίνει μέσα και ποιός θα κάθεται από έξω και κανείς από αυτούς δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει στους εργαζόμενους, τι γίνεται και να τους καλέσει να συμμετέχουν στην κατάληψη.
Διαφώνησα με τη πρακτική αυτή και μιλώντας με όσους εργαζόμενους υπήρχαν έξω από το κτήριο, τους είπα την άποψη μου για το φορολογικό και ασφαλιστικό που ψηφίζει με αυταρχικό τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για το σιδηρόδρομο με το οποιο ολοκληρώνεται η διάλυση του.
Στο τέλος τους κάλεσα να συμμετέχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν.
Διαφώνησα επίσης με την αναβολή του Προεδρείου της ΠΟΣ που ήταν προγραμματισμένο για τις 11 π.μ., στο οποίο Προεδρείο θα μπορούσαμε συγκροτημένα να πάρουμε αποφάσεις για τη διαχείριση του αγώνα μας, ενημερώνοντας υπεύθυνα και τους σιδηροδρομικούς.
Περιφρούρηση της απεργίας δεν μπορεί να γίνει, όταν από τη μιά εμποδίζουμε (ΠΟΣ και σωματεία) τους εργαζόμενους να πιάσουν δουλειά και την επόμενη ημέρα επιτρέπουμε στις Διοικήσεις των εταιρειών να χορηγεί άδειες και αναπαύσεις για την ημέρα της απεργίας!!!
Κατάληψη δεν μπορεί να γίνεται μόνιμα, μόνο στην Καρόλου από συνδικαλιστές που αποφεύγουν να κάνουν το ίδιο στο δικό τους χώρο για να μη δημιουργούν δυσαρέσκειες εκεί.
Κατάληψη δεν μπορεί να γίνεται μόνο από συνδικαλιστές, χωρίς τους εργαζόμενους που εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο και από συνδικαλιστές που κρύβονται αποφεύγοντας να εξηγήσουν και να πείσουν όπως είναι δεοντολογικά το χρέος τους.
Πολύ περισσότερο όταν η κατάληψη γίνεται από συνδικαλιστές που στο παρελθόν, όταν αποφασίστηκαν καταλήψεις από εργαζόμενους (π.χ. το 2010 στην Καρόλου) τις πολέμησαν λυσσαλέα!!!
Οι παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) που διαχειρίζονται με τόση προχειρότητα και επιπολαιότητα τον αγώνα των σιδηροδρομικών και αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή, αποδεικνύουν ότι παραμένουν δεμένες στα άρματα των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΔΗΣΟ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ) τα οποία συμφωνούν με αυτές τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις.
Οι εργαζόμενοι έχουν το λόγο!!!

Παναγιώτης Τερζόγλου
Μέλος της Διοίκησης της ΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου