Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η ΓΣΕΕ μας δουλεύει κανονικά .....

Εντάξει τον χαρακτηρισμό "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα" της ΓΣΕΕ τον παραβλέπουμε,αλλά να καλεί άκριτα η ΓΣΕΕ ΟΛΑ τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ακόμα και την Χρυσή Αυγή) να καταδικάσουν με την ψήφο τους το Νομοσχέδιο προκαλεί οργή.
Οργή γιατί η ΓΣΕΕ δεν
θέτει προϋποθέσεις για την ψήφο των κομμάτων (αν δηλαδή αυτή θα συνοδεύεται απο καθαρή στάση για κατάργηση των Νόμων την επόμενη μέρα)
Η ΓΣΕΕ απλά λέει καταψηφίστε,αλλά χωρίς να δίνει προσανατολισμό για την επόμενη μέρα.(όπως για παράδειγμα δίνει το Κ.Κ.Ε.)
Όχι ταξικό (δεν έχουμε και τόσο μεγάλες απαιτήσεις απο την ΓΣΕΕ) αλλά τουλάχιστο πολιτικό.
Ένα πολιτικό στόχο κατ ελάχιστο βρε αδερφέ.

Μετά ας μην απορούν ορισμένοι γιατί οι πολιτικές που επιβάλουν οι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν κάνουν παρέλαση....

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. (για το "κοινοβολευτικό πραξικόπημα").
Συνάδελφοι της ΓΣΕΕ -αν το πήρατε χαμπάρι- σε αυτήν την απεργία συμμετέχουν όλες οι ΔΕΚΟ. 
Απεργούν δηλαδή και οι μέχρι πρότινος επιστρατευμένοι συνάδελφοι μας στις συγκοινωνίες και στην ΔΕΗ. Γιατί τις μέρες που είχαμε δημοκρατία,οι κλήσεις στα σπίτια των εργαζομένων απο την αστυνομία για να ντυθούν στα χακί,πηγαίνανε σοριδόν.
Το Νομοσχέδιο αυτό - με το οποίο δεν συμφωνούμε ούτε στο ελάχιστο- συζητιέται 4 μήνες τώρα.
Αν η ΓΣΕΕ δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανατροπής - αλλά   συνεδρίαζε στην κοσμοπολίτικη Ρόδο- ας κάνει ΠΡΩΤΑ την αυτοκριτική της και ας κρατήσει τις επικοινωνιακές κορώνες για άλλες περιπτώσεις,


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου