Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Σχεδιασμός για τον προγραμματισμό εργασίας απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Ενημέρωση

Όπως έχουμε ξαναγράψει το τελευταίο διάστημα έχει συσταθεί επιτροπή για τον σχεδιασμό του προγραμματισμού εργασίας  απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στην επιτροπή συμμετέχουν 2 συνάδελφοι απο τον κλάδο μας, 
ο Προϊστάμενος Τμήματος και Ε.Χ. Προϊστάμενος Υπηρεσίας ΜΑΙ συνάδελφος Γαργαλάκος Δημήτρης και ο συνάδελφος μηχανοδηγός Πομάκης Βασίλης απο το Μ.Θ. που απασχολείται απο τον Οκτώβριο του 2014 στο Φ.Υ. στην Θεσσαλονίκη.

Η σύσταση της επιτροπής έγινε με εισήγηση του Δ/ντος Συμβούλου κ. Τσαλίδη και συμμετέχουν σε αυτήν ο Δ/ντης ΔΙΚΑΜ κ. Λύτρας, ο Προϊστάμενος Νοτίου Ελλάδος κ. Καράκος και  ειδικός σύμβουλος (μηχανικός-πληροφορική) του νέου Διευθύνοντα Σύμβουλου.
Σύμφωνα με τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, ΔΕΝ έχει γίνει καμία πρόταση για αναδιαμόρφωση των κυκλωμάτων εργασίας ενώ οι συνάδελφοι που συμμετέχουν έχουν θέσει τις προϋποθέσεις που διαχρονικά έβαζε η ΠΕΠΕ στο τραπέζι. (ώρες μηχανοδήγησης κτλπ).
Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της επιτροπής θα κληθεί το Σωματείο μας για διάλογο για όσα έχουν σχεδιαστεί.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε προσλάβει ,έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ,εξωτερικό συνεργάτη για το θέμα, ο οποίος μάλιστα είχε εκπονήσει και μελέτη εκατοντάδων σελίδων, που όμως έμεινε στα ράφια επειδή μεσολάβησαν οι εκλογές του Σωματείου μας-με την δεδομένη αλλαγή στάσης της ΠΕΠΕ-, η αλλαγή Διοίκησης αλλά και επειδή τα όσα περιγράφονταν στην έκθεση- που ποτέ δεν κοινοποιήθηκε επίσημα στο Σωματείο μας,αλλά ούτε εκπρόσωποι του κλάδου συμμετείχαν στον σχεδιασμό της- ήταν -τουλάχιστο- ανεφάρμοστα ενώ δεν επέφεραν κανένα ουσιαστικό κέρδος.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα όσα θα βγάλει η Επιτροπή και θα ενημερώσουμε άμεσα τους μηχανοδηγούς.
Είναι αυτονόητο, ότι αλλαγές που εντατικοποιούν περαιτέρω την εργασία μας  παραβιάζοντας τα όσα έχουν θεσμοθετηθεί,ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν αποδεκτές.
Όπως άλλωστε έχει συμβεί τους τελευταίους 11 μήνες,όπου είχαμε αλλαγές ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. (κυκλώματα εργασίας Προαστιακού Αθηνών κτλπ).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

υ.γ. Όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν μύθους για το θέμα,θα πέσουν στον ίδιο λάκκο που σκάψανε για τις ...τεράστιες μειώσεις που ΘΑ έφερνε το ενιαίο μισθολόγιο και που όπως τελικά είδαν όλοι δεν ήρθαν ποτέ.
 Μάλιστα πλησιάζει η ώρα που θα κλείσει το θέμα της ΣΣΕ και εκεί θα κριθούμε όλοι.
Ας κρατάνε λοιπόν μικρό καλάθι.Έχουν γνώση οι φύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου