Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μπλόκο στην Ειδομένη, μπλόκο και στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Ακόμα και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατακρίνουν την… εκκωφαντική απραξία, που έχει επιδείξει, στον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Ειδομένης.
Σαφέστατα, η εκκένωση της σιδηροδρομικής γραμμής δεν είναι εύκολη υπόθεση,
έχοντας ανθρωπιστικές, διπλωματικές κι άλλες προεκτάσεις.

Ωστόσο, το να παραμένει κλειστή η γραμμή – για δεύτερη φορά – επί 70 ημέρες, επιφέροντας πλήγμα εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τους διαμεταφορείς, τους εξαγωγείς, κτλ., φανερώνει έλλειψη στρατηγικής και επιχειρησιακών ικανοτήτων (τώρα, δίνονται νέες υποσχέσεις για εκκένωση της Ειδομένης στα τέλη Μαΐου).

Πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχουν και στον Πειραιά, αλλά εκεί δεν επηρεάστηκαν καθόλου οι λιμενικές υπηρεσίες. Δηλαδή, δεν ακυρώθηκαν δρομολόγια πλοίων και κρουαζιερόπλοιων, κάτι το οποίο ανέδειξε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, παραδεχόμενος - ωστόσο - τις αρνητικές εικόνες για το τουρισμό.

Στην Ειδομένη δεν είναι έτσι. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βυθίζεται στην «ανυποληψία», παίρνοντας μαζί της κι άλλες συσχετιζόμενες εταιρείες.
Μπας κι αυτό «βολεύει» όσους επιθυμούν να καταστεί άγονος ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης; Ακούγεται υπερβολικό και μακάρι να είναι έτσι… 

Αναδημοσίευση απο το metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου