Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Χωρίς τρένο οι εκδηλώσεις για τον Οδοντωτό....

Tο αίτημα για εξαίρεση του Οδοντωτού απο τις κινητοποιήσεις δεν έγινε ποτέ απο τις Διοικήσεις (δεν ξέρουμε αν είχαν λάβει αντίστοιχο αίτημα απο τις τοπικές αρχές) και έτσι η εκδήλωση του Σαββάτου για τα 120 χρόνια έγινε χωρίς την παρουσία συρμού.
Δεν γνωρίζουμε ποιοι συμβουλεύουν
και τι συμβουλές δίνουν σε τοπικούς παράγοντες της περιοχής (και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας) ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι η πρόταση που έγινε για να βγάλουν την ατμάμαξα συνταξιούχοι στην γραμμή το Σαββάτο   είναι απαράδεκτη.

Ίσως και είναι η αιτία που το αίτημα για εξαίρεση δεν έφτασε ποτέ επίσημα στα Σωματεία και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κάποιοι ίσως είχαν δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι συνταξιούχοι θα δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Όσοι νομίζουν ότι με κουτοπονηριές και χωρίς την παρουσία μηχανοδηγών,αλλά συνταξιούχων,θα κάνουν μικροπολιτική είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Το Σωματείο μας -όπως είχε δεσμευτεί- φρόντισε να μεταβούν στα Καλάβρυτα 2 μηχανοδηγοί απο τον Βόλο απο την προηγούμενη Τετάρτη για να πραγματοποιηθούν χωρίς πρόβλημα οι εκδηλώσεις.
Η απεργία προκηρύχτηκε την Πέμπτη το μεσημέρι απο την ΓΣΕΕ και η εντολή που δόθηκε στους μηχανοδηγούς απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν να αποχωρήσουν άμεσα.
Κανένα αίτημα για εξαίρεση του Οδοντωτού δεν έγινε είτε προς την ΠΟΣ είτε προς το Σωματείο.
Άποψη μας είναι ότι οι εκδηλώσεις θα έπρεπε να μεταφερθούν σε επόμενο χρόνο. Όπως άλλωστε σχολιάζουν και τοπικοί παράγοντες απο χτες αυτό θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου