Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Δίκτυο Σιδηροδρομικών Λαρισαϊκού :Ξεκινάμε,συνεχίζουμε,δεν σταματάμε ούτε στιγμή

Σε μια αλλοτινή και παράξενη χώρα που συμβαίνουν διάφορα  μνημονιακά, νεοφιλελεύθερα  θάματα, υπάρχει  και μια  περίεργη  πόλη η ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗ. Σε αυτή την  πόλη συμβαίνουν παράξενα και ανήκουστα πράγματα. Ένα πρωτάκουστο αξιοπερίεργο συμβάν
είναι  ότι οι τρενοπολίτες δεν είχαν  καταλάβει ότι  οι άνθρωποι   πρέπει να δουλεύουν όσο χρειάζεται για να ζουν καλά. Έτσι  με ένα νομοθέτημα  τα αφεντικά  έδιωξαν  πολλούς  και τους εμπειρότερους, τάχατις  ότι οι γραμματιζούμενοι  της ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗΣ   τα μπέρδεψαν στο αφήγημα και στο μέτρημα , αλλά  στην ουσία  υπηρετούσαν πιστά το νομοθέτημα(ν.3891/2010).
Έτσι σε αυτή την παράξενη ιστορία και πόλη  τώρα πια δεν φτάνουν για να μαστορέψουν την γραμμή, τα τραίνα , να τα οδηγήσουν , να τα συνοδέψουν, να τα κυκλοφορήσουν, να τα εξασφαλίσουν και να τα νουθετήσουν. Εγκατέλειψαν  την συντήρηση στο δίκτυο , παντελώς  το κάτω μέρος την τρενουπολης   στην  Πελοπόννησο αλλά και  σε πολλά μέρη. Τα   αποτελέσματα  από αυτό το νομοθέτημα είναι  να έχουν  ρημάξει και  οι    όμορφοι σταθμοί, οι οποίοι  έχουν γίνει πλέον  ερείπια. Το δίκτυο , οι μηχανές  και τα βαγόνια χειροτέρεψαν. Η ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗ και    οι τρενοπολίτες  ζώντας τώρα  όντως σε  οριακές καταστάσεις << χαμογελούν και καμώνονται πως  δεν συμβαίνει τίποτα>>.
Αλλά τα παράξενα δεν σταματούν εδώ στην ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗ,  τους  μάθανε  ότι  σε κάθε πόλη πρέπει να  υπάρχουν  πολλών ειδών και λογιών  αφεντικά. Έτσι και αυτή η πόλη αποκτά πάντα με διορισμό  κάποια  αφεντικά  για να την διοικούν,  να την καθωσπρεπίζουν και να την νουθετούν.  ‘Έχει και τους   άλλους τους  <<σφουγγοκωλάριους >>  που  καμώνονται  πότε τα αφεντικά, πότε τους εργατοπατέρες    και πότε τους  τρενοπολίτες,  αναλόγως των  στιγμών και των  συμφερόντων.
Όλοι αυτοί καμώνονται  ότι προσπαθούν  να βάλουν τα πράγματα στην θέση τους αλλά ξεχνούν πολλές φορές να βάλουν   το χέρι στην τσέπη τους. Στους τρενοπολίτες που φώναζαν αντί να τους δώσουν άλλη μια φέτα ψωμί για την ίδια δουλειά  τους επέβαλαν μεγάλες μνημονιακές περικοπές και  τώρα  πλέον τους δίνουν την μισή φέτα αλλά και  περισσότερη δουλειά. Κάπως έτσι οι κάτοικοι της ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗΣ   μάθανε  ότι πρέπει να δουλεύουν περισσότερο και  να τρώνε λιγότερο αλλά κανείς δεν τους είπε ότι έτσι ζουν λιγότερο.
Αλλά και το πιο παράξενο από όλα είναι ότι οι τρενοπολίτες   είναι μέσα << στην τρελή χαρά>> και χαμογελούν, χαμογελούν τόσο πολύ που φαίνονται κάθε φορά  τα δόντια τους. Δεν είναι αρνητικό στο  να συνεχίσουν να χαμογελούν , αλλά  πρέπει να  αποφασίσουν να δείξουν τα δόντια τους στις  εκλογές  των σωματείων στην ΤΡΕΝΟΥΠΟΛΗ   θυμωμένα , αποφασισμένα  για να πάρουν   τις τύχες   στα χέρια τους.
Οι καιροί δεν περιμένουν άλλο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου