Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Να δοθεί τέλος στο Lock out στις απεργίες απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Με απόλυτη επιτυχία - για άλλη μια φορά- πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου μας το τριήμερο του Πάσχα.

Η επιτυχία αναγνωρίστηκε απο όλους τους σιδηροδρομικούς ενώ η απεργία των μηχανοδηγών έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης που 
προέβαλαν τα αιτήματα του κλάδου μας,ενώ ακόμα και σήμερα δημοσιεύματα αναφέρουν πως η επιθετική αντίδραση μας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει σοβαρά εμπόδια σε αυτήν.

Δυστυχώς είχαμε και άτυχες στιγμές με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας,συνάδελφο Κώστα Τσάμη, ο οποίος είναι και σιδηροδρομικός, να βγαίνει σε τοπικό μέσο και να διαφωνεί με την χρονική στιγμή που επέλεξε η ΠΕΠΕ να πραγματοποιήσει τις κινητοποιήσεις της (Πάσχα κτλπ).
Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του Σωματείου μας,αφού μόλις πληροφορήθηκε τα όσα ειπώθηκαν βγήκε στην ίδια εκπομπή και υπερασπίστηκε την απόφαση του ΔΣ,τονίζοντας ότι με τις κινητοποιήσεις δεν θα προκληθεί μεγάλο πρόβλημα στο επιβατικό κοινό.
Αυτό όμως που μας εξοργίζει,είναι ότι η νέα Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέλεξε - όπως και οι προηγούμενες- την μέθοδο του Lock Out την ημέρα των κινητοποιήσεων για να δείξει μικρά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.
Επέλεξε δηλαδή να καταργήσει ΟΛΑ τα τρένα απο το πρόγραμμα κυκλοφορίας και να αναγκάσει τους μηχανοδηγούς σε αναπαύσεις για να ξεχρεώσει τα μεγάλα υπόλοιπα αναπαύσεων που υπάρχουν απο την δεδομένη έλλειψη προσωπικού.
Η μέθοδος αυτή είναι απολύτως κατακριτέα και μοναδικό σκοπό έχει να αποπροσανατολίσει απο την μεγάλη επιτυχία της απεργίας.
Και μάλιστα έρχεται σε μια περίοδο όπου υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση θα αρνηθεί τις αλλαγές στα εργασιακά, όπου σαν προμετωπίδα έχουν την ...εφαρμογή του Lock Out απο τους εργοδότες στις απεργίες.
Εμείς το γράφουμε ΞΑΝΑ.
Αυτές οι μέθοδοι πρέπει να καταργηθούν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου