Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Έτσι διασφαλίζονται 694 θέσεις εργασίας και δικαιώματα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την ώρα που οι συνδικαλιστές των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης (αγκαλίτσα) κάναν επαναστατική γυμναστική για να εμποδίσουν την μαθητεία 1 συναδέλφου στο ECTS (...) και εξευτελίζουν τον κλάδο μας, αυτοί που έχουν την ευθύνη για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας εν όψει των εξελίξεων έψαξαν και  βρήκαν και μας κοινοποίησαν για να δημοσιεύσουμε την σύμβαση των ΥΓΟΣ με την οποία διασφαλίζονται οι 694 θέσεις εργασίας που προβλέπονται για την ικανοποίηση της. (επιβατικά τρένα).
Όπως διαβάζει κανείς αριστερά στο ακροτελεύτιο άρθρο της Σύμβασης που υπογράφει ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης  προβλέπονται
694 θέσεις εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναλυτικά 

  • 289 Μηχανοδηγοί
  • 10 Διπλωματούχοι Μηχανικοί
  • 162 Διοικητικοί - Οικονομικοί Υπάλληλοι
  • 17 Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.
  • 17 Οδηγοί αυτοκινήτων
  • 176 Προσωπικό Αμαξοστοιχιών
  • 3 Σταθμάρχες
Στις θέσεις αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι 113 προσλήψεις μηχανοδηγών.
Επίσης στην Σύμβαση που υπογράφτηκε με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι (παρ 1.8).
Στην περίπτωση που μεταβιβαστεί η εταιρεία καθόλη την διάρκεια ισχύος της Σύμβασης (Μέχρι το 2020) τα μισθολογικά , ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν απο την εκάστοτε εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και οι υποχρεώσεις του συνόλου του προσωπικού του Παρόχου, το οποίο απασχολείται με την εκτέλεση του έργου, σε συμφωνία με το άρθρο 4,παρ 5 του Κανονισμού 1370/2007 και την οδηγία 23/2001 ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ.

Με λίγα λόγια με αυτήν την Σύμβαση των ΥΓΟΣ μέχρι το 2020 διασφαλίζεται ότι τα δικαιώματα των 694 εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θίγονται.
Το κείμενο δόθηκε και στην Ομοσπονδία αργά το απόγευμα απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Απο το πρωί ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης έχουν λυσάξει. Γιατί ; Μα γιατί μετά την σφαλιάρα στις συνελεύσεις τους φέραμε το χαρτί των ΥΓΟΣ με το οποίο διασφαλίζεται το σύνολο του προσωπικού σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης. Δηλώνω περήφανος που διώξαμε πέρυσι απο την ηγεσία της ΠΕΠΕ αυτούς που διαχρονικά καπηλεύονταν τον ιδρώτα των συναδέλφων.
    Ας διαβάσουν όλοι για να καταλάβουν τι κάνουμε όταν αυτοί κοιμούνται. Μαζί με ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς για ΟΛΟΥΣ τους μηχανοδηγούς.
    Φυσικά ο αγώνας μας συνεχίζεται και θα είναι διαρκής και έντονος.
    Οι υπόλοιποι που θέλουν να λένε ότι εκπροσωπούν τον κλάδο έλξης,ας αρκεστούν στα sandwich που μοιράζονται στις γιαλαντζί καταλήψεις τους.
    Φυσικά η όλη προσπάθεια γίνεται μαζί και με τα παιδιά της ΠΕΠ και της ΑΣΚ και αυτό δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε!

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή