Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Επιστολή Α. Τζαμπαζλή για την συνάντηση ΣΣΒΕ με τον κ. Αγιάσογλου

Άκρως ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο κ. Αγιάσογλου κ περιγράφει ο συνάδελφος Αλέξανδρος Τζαμπαζλής. Περιμένουμε κ την επίσημη θέση του ΣΣΒΕ. Διαβάζουμε: 
Την Τετάρτη στις 29 Ιούνη στα γραφεία του ΣΣΒΕ, συναντηθήκαμε ( το προεδρείο του ΣΣΒΕ και εκπρόσωποι των παρατάξεων ) με το Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΣΤΥ  κ. Αγιάσογλου.

 Για μένα προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που ερχόμουν σε επαφή με το Διευθύνοντα και μου έκαναν εντύπωση ορισμένες του τοποθετήσεις.
 Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ικανός ως τεχνοκράτης και manager ο συγκεκριμένος άνθρωπος, σίγουρα όμως ήταν απόλυτα ειλικρινής και κατηγορηματικός σε ορισμένες του τοποθετήσεις.
 Σε ερωτήσεις λοιπόν που του απευθύναμε ( ως εκπρόσωποι της κίνησης αλλαγής) κρατήσαμε κάποιες απαντήσεις του και τις παρουσιάζουμε. 
 1ον. Είναι ΥΠΕΡ της αποκρατικοποίησης της ΕΕΣΤΥ. Η απάντηση του μάλιστα συνοδεύτηκε και από ένα σκεπτικό που πιο ξεκάθαρη στάση υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
 2ον θεωρεί επιτυχημένη αποκρατικοποίηση την πώληση του ΟΠΑΠ. 
 Να θυμίσω ότι από στον όμιλο του ΟΠΑΠ υπήρξαν πάρα πολλές απολύσεις. Στο σημείο αυτό επιμείναμε στην ερώτησή μας εάν θεωρεί επιτυχημένη μία αποκρατικοποίηση όταν βελτιώνονται τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας.
 3ον Μας ανέφερε ότι επί δικών του ημερών στην ΕΕΣΤΥ, έχουν γίνει εκατοντάδες μεγάλοι διαγωνισμοί και χιλιάδες μικρότεροι, αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, για την προμήθεια ανταλλακτικών και όχι μόνο. Στους διαγωνισμούς αυτούς η εταιρεία έχει κερδίσει πάρα πολλά χρήματα από τις εκπτώσεις που δίνονται.
 Σε ερώτηση πάντως γιατί δεν δινόταν το ίδιο μεγάλες εκπτώσεις και πριν από αυτόν δεν πήραμε απάντηση ( και είναι λογικό) αλλά η εταιρεία δεν εξοικονομούσε χρήματα από τις εκπτώσεις !!!
 4ον Επί δική του θητείας στον ΟΣΚ ( σχεδόν 6 χρόνια )είχε καταφέρει να προκρίνει τη λογική των ΣΔΙΤ  κάτι που υπερασπίστηκε με πάθος.
 Βέβαια ειπώθηκαν και άλλα πολλά και μας δόθηκαν και κάποιες άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την πορεία της ΕΕΣΣΤΥ από τον κ. Αγιάσογλου ( που δεν γνωρίζαμε κάποιοι).
  Επαναλαμβάνω ότι ο Διευθύνον σύμβουλος σου δίνει την εντύπωση, ενός τεχνοκράτη manager, με μία απόλυτα φιλελεύθερη άποψη.

 Τα ερωτήματα μου πάντως προς το προεδρείο του ΣΣΒΕ και τον ίδιο τον κ. Λάζου είναι τα εξής.
---  Εμείς ( οι εργαζόμενοι) κ Λάζου αγωνιζόμαστε υπέρ της ΜΗ ιδιωτικοποίησης ΝΑΙ η ΟΧΙ ?
--- Εσείς κ. Λάζου είστε ΥΠΕΡ των απόψεων του κ Αγιάσογλου?
--- Εάν ήμαστε υπέρ ενός σιδηρόδρομου κρατικού, γιατί δεν καταγγείλατε ποτέ τον κ. Αγιάσογλου για τις  φιλελεύθερες απόψεις του ?
 Υγ.
 Θέλω να πιστεύω ότι θα στείλει και ο διευθύνων της ΕΕΣΣΤΥ τη ΣΣΕ στην ΠΟΣ όπως οι άλλοι διευθύνοντες του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
                           Τζαμπαζλής Αλέξανδρος
                             Μέλος ΣΣΒΕ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου