Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση ΠΟΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων Κυβερνήσεων χωρίς ενδοιασμούς υλοποιεί τα επιβαλλόμενα από τους «θεσμούς» νεοφιλελεύθερα μέτρα, ρίχνοντας ουσιαστικά «λευκή πετσέτα» στα περί δήθεν διαπραγμάτευσης. 
Μετά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό, έρχονται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Για την υλοποίηση αυτών των αλλαγών,
εφαρμόζει τη συνταγή του κοινωνικού αυτοματισμού κατασυκοφαντώντας ήδη τους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους για τα δήθεν προνόμια, υποκρύπτοντας το στόχο της που είναι να απαλλαγεί ακόμα και από αυτή την ελάχιστη αλλά ενοχλητική αντίδραση που δύναται να αντιτάξει το συνδικαλιστικό κίνημα.
Το τοπίο αλλάζει δραματικά και πάντα εις βάρος των εργαζομένων.
Στο σιδηρόδρομο τα πράγματα οδηγούνται από το κακό στο χειρότερο καθώς τίποτε αισιόδοξο δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ καθώς αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές στις 22 Ιουνίου 2016 η Κυβέρνηση «καθαρίζει» τα δικαιώματα των εργαζομένων καταργώντας τον Κανονισμό Προσωπικού της ΕΕΣΣΤΥ προκειμένου να καταστεί δελεαστικότερη η εξαγορά της από τους δήθεν επενδυτές. Όσον αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, φροντίζουν σχεδόν πάντα να μας υπενθυμίζουν ως απειλή τη μικρή πιθανότητα της εκκαθάρισης σε περίπτωση που δεν υπάρξουν προσφορές. Δηλαδή από τη «Σκύλα στη Χάρυβδη».
Μέσα σε όλα αυτά, ήλθε και η ένταξη του ΟΣΕ στο νέο υπερταμείο (ΕΔΗΣ), γεγονός που σηματοδοτεί το τέλος κάθε ελπίδας για ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο. Η ένταξη αυτή προεξοφλεί την ιδιωτικοποίηση και των υποδομών που σε συνδυασμό με την πρόθεση για συντήρηση της υποδομής με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, θέτει σε κίνδυνο το προσωπικό καθώς θα στερείται αντικειμένου εργασίας.
Όλα τα προαναφερόμενα συν το γεγονός της καθυστέρησης υπογραφής της Σ.Σ.Ε. καθιστούν δυσοίωνο το μέλλον των Σιδηροδρομικών. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο στην οποία οι Κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις πολιτικές που επιβάλλει το κεφάλαιο ισοπεδώνοντας τα πάντα στο βωμό του κέρδους. 
Οι προσπάθειες που καταβάλλει το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αρκούν από μόνες τους να σταματήσουν αυτές τις πολιτικές. Εμείς καθημερινά θα αποκαλύπτουμε τα σχέδιά τους που απεργάζονται για το Σιδηρόδρομο ερήμην των Σιδηροδρομικών. Επιβάλλεται σήμερα να βρουν τους Σιδηροδρομικούς απέναντί τους ενωμένους και αποφασισμένους.
Ο αγώνας θα δοθεί τώρα.
 Θα έχει διάρκεια και από αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να λείπει κανένας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

1 σχόλιο: