Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Επιστολή Δ.Κασκαντίρη - "Καλό καλοκαίρι!!!"

Ρίξτε μια ματιά γύρω σας.Μιλιούνια ο κόσμος γυρίζει γύρω γύρω σαν τις σκνίπες το δειλινό.
Κοιμάται,τρώει,πίνει,φωνάζει,βρίζει,κλαίει,παρακαλάει,τραγουδάει,μερακλώνεται.Καμία στιγμή δεν είναι ίδια με την άλλη. Μερικοί την περνάνε ζάχαρη,άλλοι τα βγάζουν δύσκολα και όλοι περιμένουν ή ψάχνουν να την βρούν γενικά. Το τι ψάχνουν να βρούν έχει πολλές ονομασίες.Εγώ διάλεξα ένα απλό και περιεκτικό όνομα.Σε αυτό μέσα χωράνε όλα όσα σε κάνουν να περνάς καλά.Μην κοιτάς που το έχουν χρησιμοποιήσει έτσι που να ακούγεται μπανάλ.Πάντα θα λέει αυτό που σημαίνει.Να ξυπνάς το πρωί και να χαίρεσαι που είσαι ζωντανός.Να έχεις ψυχική ηρεμία.Να επηρεάζεσαι όσο γίνεται λιγότερο απο τις μεταβολές του περιβάλλοντος.Να φτιάξεις τον δικό σου παράδεισο και να μην κινδυνεύσεις να σε διώξει κανένας.
Και ο παράδεισος δεν είναι ίδιος για κάθε άνθρωπο.Εγώ σαν ΤΖΙΜΗΣ έτσι και σουλατζάριζα άσκοπα στον παράδεισο του Αδάμ και της Εύας θα είχα πεθάνει απο άνια και όχι απο μόνο θα έτρωγα τον καρπό αλλά οτιδήποτε χρειαζόταν για να γίνει και λίγο νταβαντούρι σε αυτήν την ζωή.Για αυτό μην περιμένετε οδηγίες προς ναυτιλλομένους ούτε συμβουλές καθηγητή Κατηχητικού.Πέντε πράγματα που είδα ή έζησα θα σας πω.Αν θες καλύτερα να σας ψυλλιάσω ώστε να προλάβετε μερικά πράγματα που μπορεί να σας ξεστρατίσουν απο αυτό το δρόμο.Και εκεί βρίσκεται το κουμπί.
Πολλά απο τα ανθρωπάκια δεν την ψάχνουν καθόλου.Και θα μπορούσε να πεί κάποιος,μαγκιά τους.Έλα όμως που έχουν και μούρη να την περιμένουν και αυτή να μην έρχεται και πέφτουν στα "άδικη κενωνία" και οι έτσι είναι κωλόφαρδοι ενώ εμείς όλο γκίνια και τέτοια.
Αυτοί ΤΖΙΜΗ μου θέλουν ντε και καλά να κερδίσουν χωρίς να έχουν αγοράσει λαχείο.Που πας ρε νυχτωμένος περί την ζωή.Έτσι ερήμην θα την βγάλεις; Αυτοί την ψάχνουν μεν σε λάθος μεριά δε.Είναι σαν την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων που ρώτησε να της δείξουν τον δρόμο και όταν την ρώτησαν που θέλει να πάει είπε: Δεν ξέρω! Ε, τότε είσαι στο σωστό δρόμο της είπαν.Ο πιο συνηθισμένος λαθεμένος δρόμος είναι ο πιο...απλοϊκός.
Σε ερώτηση μου προς τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μου (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ)
  • Για ποιο λόγο έγινε η εκπαίδευση στους συναδέλφους μας και τι σκοπό έχει αυτή την στιγμή που ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν,δουλεύουν άσκοπα δίχως αντικείμενο;
  • Τι όφελος θα έχει ο αποδεκατισμένος κλάδος μας ως προς τον αριθμό των συναδέλφων που θα έρθουν για να αναλάβουν τα καινούργια καθήκοντα τους;
Δεν μου απάντησαν και απο ότι κατάλαβα ήταν σαν να μου έλεγαν "Δουλειά στα γηρατειά και τόπο στα νιάτα".
Τους συστήνω σε όλους, διότι έρχεται η στιγμή η μεγάλη,απο ημέρα σε ημέρα,να έχουν ανοικτά τα κινητά τους τηλέφωνα.
Αισθάνομαι ότι είμαι ένα μεγάλο κορόιδο διότι το ψέμα στην αρχή παρηγορεί,μετά γίνεται συνήθεια αλλά στο τέλος μαχαίρι. Στις δυσκολίες οι έξυπνοι τις παραδέχονται, οι πονηροί τις δικαιολογούν και οι ηλίθιοι επιμένουν.
Προτείνω ,για τον ΤΖΙΜΗ το γράφω αυτό, την Τετάρτη και την Παρασκευή τα νύχια μου να μην κόψω και την Κυριακή να μην λουστώ αν θέλω να προκόψω.
Τελιώνοντας, να ευχηθώ σε όλους καλές διακοπές.

Κασκαντίρης Δημήτρης ΓΠΑ/ΑΙΡ - Ιούλιος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου