Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ υπονομεύει και διασπά τα σωματεία που δεν ελέγχει

Μια επιστολή που μας έστειλε φίλος αναγνώστης και καλό είναι να διαβαστεί  απο ΟΛΟΥΣ τους σιδηροδρομικούς,γιατί κάθε νόμισμα έχει πάντα 2 όψεις. Το αφιερώνουμε στο συνδικαλιστικό υποκείμενοστο σιδηρόδρομοΓιώργο Κλίτσα που κατηγόρησε σήμερα τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ ότι ...ευθύνεται για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Διαβάζουμε : 
Με ανακοινώσεις του το ΠΑΜΕ δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου και τους καλεί να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων παραγκωνίζοντας με τον τρόπο αυτό το επιχειρησιακό τους σωματείο το οποίο, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΠΑΜΕ, δεν είναι
αρκούντως ταξικό παρόλο που και αυτό δηλώνει… ΠΑΜΕ.

Ότι δεν υποτάσσεται πλήρως στη σεχταριστική και αδιέξοδη πολιτική του γίνεται αυτόματα εχθρός του και βάλλεται διαρκώς και ανελέητα με στόχο την διάλυσή του ανεξάρτητα από τις συνθήκες και από τον ποιον ευνοεί τελικά μια τέτοια αντιμετώπιση.

Ο πόλεμος της ηγεσίας του ΠΑΜΕ ενάντια στο Πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο, το οποίο διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις,  άρχισε πριν από λίγα χρόνια, όταν η πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου, το οποίο εντάσσονταν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, πάλευε μέσα από τις γραμμές του και έπαιρνε μέρος στις διάφορες εκδηλώσεις του, έπαψε να υπηρετεί με ευλάβεια την πολιτική του
Από τότε η ηγεσία του ΠΑΜΕ έβαλε στο στόχαστρο το σωματείο με σκοπό να το διασπάσει και να το διαλύσει. Απόδειξη για αυτό αποτελεί η διάσπασή του στην Θεσσαλονίκη και η ίδρυση ξεχωριστού σωματείου εργαζομένων στον Μαρινόπουλο, το οποίο ελέγχεται πλήρως από το ΠΑΜΕ.

Στην συνέχεια η ηγεσία του ΠΑΜΕ με ανακοινώσεις της, τις οποίες προβάλει διαρκώς ο Ριζοσπάστης, καλεί τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο να ενταχθούν και να παλέψουν μέσα από τα Κλαδικά σωματεία, υποβαθμίζοντας έτσι το επιχειρησιακό τους σωματείο και αυτό σε μια περίοδο όπου ο κλάδος τους, και ποιο συγκεκριμένα η επιχείρηση στην οποία εργάζονται, μπορεί και να κλείσει και οι εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της απόλυσης και της ανεργίας μιας και ο Μαρινόπουλος προσέφυγε στα δικαστήρια για να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. 
Σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να διατηρήσουν την ενότητά τους και να δράσουν με ενιαίο μέτωπο η ηγεσία του ΠΑΜΕ προκρίνει την διάσπαση, πράγμα που αντικειμενικά ωφελεί και διευκολύνει την εργοδοσία. 
Χωρίς καμία ιδιαίτερη πρόταση σε σχέση με τα άμεσα καθήκοντα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, χωρίς κάποιο αίτημα που να δείχνει το δρόμο για την πραγμάτωση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης το μόνο που απομένει είναι η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων που άπτονται της παραταξιακής και κομματικής ένταξης της ηγεσίας του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις και τα Σούπερ-Μάρκετ Μαρινόπουλος και DIA έχουν αντιληφθεί τον πόλεμο που δέχεται το σωματείο τους από την ηγεσία του ΠΑΜΕ, και αντιδρούν. Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Κλαδικό σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, του οποίου μέλη είναι και όσοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες ανήκουν στο επιχειρησιακό σωματείο του Μαρινόπουλου, και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 60 εργαζόμενοι-μέλη του Κλαδικού σωματείου, οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο, εν χορό,  έβαλαν ενάντια στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου η οποία πρόσκειται στο ΠΑΜΕ και κατέθεσαν εναντίον τους πρόταση μομφής διότι με την στάση τους υπονομεύουν την ενότητα δράσης και το σωματείο τους. Τελικά η πρόταση μομφής δεν τέθηκε σε ψηφοφορία διότι επικράτησε κομφούζιο, αλλά αν τίθονταν ήταν βέβαιο ότι θα αποσπούσε την απόλυτη πλειοψηφία.

Χωρίς να καμφθεί όμως η πλειοψηφία της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κάλεσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης, δήθεν, στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου, την Τρίτη 5/7, μαζί με άλλα σωματεία που βρίσκονται κάτω από την επιρροή του ΠΑΜΕ, χωρίς καμιά προετοιμασία, χωρίς καν αποφάσεις ΔΣ, και κυρίως χωρίς τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Η συγκέντρωση αυτή, στην οποία κάλεσαν για συμμετοχή και αντικαπιταλιστικές δυνάμεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ένα φιάσκο στην κυριολεξία μιας και δεν συμμετείχαν ούτε οι διοικήσεις των σωματείων τα οποία υποτίθεται καλούσαν σε συγκέντρωση!

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σεχταριστικής και αδιέξοδης πολιτικής του ΠΑΜΕ. Μια πολιτική η οποία διώχνει την εργατική τάξη από τις γραμμές του και λειτουργεί από-συσπειρωτικά και διασπαστικά.

Αντικειμενικά οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δύσκολη θέση και χρειάζονται την συμπαράταξη μαζί τους της υπόλοιπης εργατικής τάξης.

Η ηγεσία του επιχειρησιακού τους σωματείου θεώρησε καλό να διαπραγματευτεί με την εργοδοσία για να πετύχει κάποιους όρους οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, ωφελούν τους εργαζόμενους, αν τηρηθούν. Τη συμφωνία με το σωματείο την ήθελε (και την είχε) η εργοδοσία για άλλοθι στο δικαστήριο και την εξασφάλιση πως θα έχει ανοιχτά τα καταστήματα του δικτύου της, πράγμα που αποτελούσε έναν από τους όρους του Σκλαβενίτη για την εξαγορά του. Η θέση όμως των εργαζομένων θεωρούμε ότι δεν διασφαλίζεται ούτε κατ αυτό τον τρόπο.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση όλο το προηγούμενο διάστημα, είδαν τα δικαιώματά τους να συρρικνώνονται, να γίνονται απολύσεις και «εθελούσιες έξοδοι» χωρίς αυτό να αλλάζει την πορεία των πραγμάτων. Είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση της επιχείρησης.

Θεωρούμε ότι η μόνη πραγματικά βιώσιμη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση μιας τέτοιας μεγάλης επιχείρησης, όπως ο Μαρινόπουλος, είναι, να κρατικοποιηθεί η επιχείρηση χωρίς αποζημίωση, διότι τα χρέη προς το δημόσιο είναι υπέρογκα πολλά, και να συνεχιστεί η λειτουργία της ως πρότυπο καταναλωτικού συνεταιρισμού, με κρατική διοίκηση και κάτω από εργατικό έλεγχο, συγκεντρώνοντας γύρω της ένα πλατύ δίκτυο μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάτω από την ομπρέλα παραγωγικών συνεταιρισμών.

Σε κάθε περίπτωση η θέση μας είναι δίπλα στους εργαζόμενους στους οποίους συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο  αγώνα τους και οι οποίοι με τον ενωμένο και αποφασιστικό τους αγώνα διεκδικούν να συνεχιστεί η λειτουργία της επιχείρησης και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί και όλα τα δικαιώματα τους. Και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και διάσπασης του ενιαίου μετώπου των εργαζομένων, από όπου και αν εκπορεύεται.



Παπαϊωάννου Γιάννης, μέλος της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Την παραπάνω επιστολή αφιρώνουμε στους Κλίτσηδες του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών που ανέχονται να εκπροσωπούνται απο τέτοια στελέχη.
Μετά να μην απορούν για το γιατί δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους σε πολλά Σωματεία.
Η χάρη για την διάσπαση της ΠΕΠΕ, απο τέτοια υποκείμενα τύπου Κλίτσα, που με τέτοιες χυδαίες αναρτήσεις προκαλούν,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ.

1 σχόλιο:

  1. Ο σιδηροδρομικός κόσμος γελάει πλέον με το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών.
    Μόνο που για να γίνει αυτό, μετά απο χρόνια μιας σταθερής παρουσίας με πολιτική άποψη, έχει μεσολαβήσει η εκπροσώπηση του απο ένα αποτυχημένο συνδικαλιστή, τον Γιώργο Κλίτσα.
    Ας δούν το θέμα με τον συνάδελφο, γιατί ο κόσμος γελάει μαζί τους, ας διαβάσουν όμως και τον ρόλο τους που καταγγέλλετε σε πολλά συνδικάτα.
    Όσον αφορά τον Κλίτσα τα έχουμε πεί.
    Η προσωπική εμπάθεια που έχει ξεκινά απο την θητεία του σαν προιστάμμενος (μηχανοστασιάρχης ) στον Προαστιακό.
    Δεν τον αφήσαμε τότε να βγάλει το κομμουνιστικό του άχτι πάνω σε συναδέλφους , με την απροκάλυπτη χρήση εξουσίας και μας το κρατάει μανιάτικο.
    Οι μηχανοδηγοί της σειράς του 2004 ξέρουν καλά.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή