Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Μείζον πολιτικό (και όχι μόνο) θέμα οι δηλώσεις του κ. Τσαλίδη- Το Ελεγκτικό Συνέδριο κ η Ελληνική Βουλή ακούνε;


Το στέκι της έλξης κάνει ότι δεν τόλμησε να κάνει σήμερα η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,ασχολείται με τις δηλώσεις του κ. Τσαλίδη για το τίμημα της πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Καταρχάς οφείλουμε να πούμε ότι ο κ. Τσαλίδης δεν δίστασε 
να προβεί σε μια κίνηση που επιβεβαιώνει την σαφή θέση της Διοίκησης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Όταν ο Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δηλώνει ότι  η χώρα μας θα έχει το "προνόμιο” να είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα όπου το Δημόσιο δεν θα διαθέτει σιδηροδρομική εταιρεία, δείχνει το τι πραγματικά πιστεύει για το θέμα.
Ωστόσο η τοποθέτηση του για το τίμημα έχει το ξεχωριστό-μοναδικό της ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για τον άνθρωπο που γνωρίζει απο πρώτο χέρι τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας.
Ο κ. Τσαλίδης δηλώνει ξεκάθαρα ότι τον Δεκέμβριο που θα περάσουν οι μετοχές της εταιρείας στους Ιταλούς, αυτή θα έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 75 εκκατομυρίων Ευρώ! 
30 εκατομμύρια παραπάνω απο όσα δηλαδή θα πληρώσουν οι Ιταλοί!
Επιβεβαιώνονται δηλαδή πλήρως οι θέσεις των σιδηροδρομικών !

Θεωρούμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ τις δηλώσεις του κ. Τσαλίδη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ το ζήτημα της πώλησης.

Επίσης οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Τσαλίδη, ότι όσα έλεγε στους σιδηροδρομικούς κατ ιδίαν τα είπε και ΔΗΜΟΣΙΑ.
Και αυτό απο μόνο του για εμάς λέει πολλά.
Γιατί μέχρι χτες οι Διοικήσεις που είχαμε ζήσει, στο ιδιαίτερο μας λέγανε παρόμοια πράγματα αλλά δημόσια πάντα κάνανε λόγο για την επενδυτική ευκαιρία σαν καλοί πραγματευτάδες.

Η ΠΟΣ οφείλει ΑΜΕΣΑ να κάνει τα αυτονόητα.
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΝΟΜΙΚΑ με κάθε ΤΡΟΠΟ το ΈΓΚΛΗΜΑ της ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Οι δηλώσεις του κ. Τσαλίδη τις δίνουν ΟΛΑ τα απαραίτητα επιχειρήματα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Και επειδή και εμείς τα ίδια πάνω κάτω πιστεύουμε θα πρέπει να παρθεί άπω φάση για να να γίνει έλεγχος για τα 700 εκατομμύρια ευρώ χρέους της εταιρείας για τα οποία κανένας δεν έχει πιστοί από που τα έχουμε )να συνεχιστούν οι στάσεις,και όχι να καθόμαστε θεατές στο όνομα μιας σύμβασης που θα υπογραφή.Για να θυμηθώ και τους στίχους από το τραγούδι-με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί,Καληνύχτα Κεμάλ αυτός ο κόσμος δε θα αλλάξει ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή