Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Επίθεση αλητείας απο την Καθημερινή στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο και στα Μέσα Μεταφοράς

Το στέκι της έλξης ρωτάει δημόσια.
Απο που εκπορεύονται αυτά τα δημοσιεύματα και ποιοι κρύβονται πίσω απο αυτούς  που επιτακτικά ζητούν την πώληση του δημόσιου πλούτου; 
Ποιοι κρύβονται πίσω απο αυτούς που στοχοποιούν εργαζόμενους αλλά και
το συνδικαλιστικό κίνημα για να το αποδυναμώσουν και να περάσουν ευκολότερα αυτές οι πολιτικές που θέλουν να πουληθεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να ιδιωτικοποιηθούν οι συγκοινωνίες.

Να γνωρίζουν καλά ΟΛΟΙ ότι εδώ στο στέκι της έλξης γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν τέτοιες επιθέσεις και περιμένουμε να ενταθούν το επόμενο διάστημα καθώς ο αγώνας για την ανατροπή της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενταθεί.
Ας μας πει  κάποιος απο τα δημοσιογραφικά κέντρα που επιτίθενται στους εργαζόμενους. ΠΟΣΟ είναι το τίμημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έδωσαν οι Ιταλοί.
Είναι δυνατόν αυτοί που μαθαίνουν εύκολα πόσοι απεργούν στις συγκοινωνίες και στον σιδηρόδρομο να μην γνωρίζουν πόσα δίνουν οι Ιταλοί;
Ή μήπως το κρύβουν γιατί ντρέπονται να γράψουν το νούμερο; 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Τι περιμένετε από την πατσαβούρα του Αλαφούζου και από τα βοθροκάναλα τους; Λάσπη πέταγαν μια ζωή για μας και όλο το Δημόσιο και σαν έννοια και σαν εργαζόμενους. Υπέρμαχοι της νεοφιλελέ ιδεολογίας, όλα τα θέλουν ιδιωτικά, όλα για το κέρδος, με εργαζόμενους "φυτά". Αλλά και οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι τεράστιες. Τι παριστάνει με τα μουτζοκλάμματα ότι δεν θέλει αλλά ακολουθεί την πολιτική τους; Το ΟΧΙ οι "Μένουμε Ευρώπη" το ερμήνευαν σαν ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ και το ΕΥΡΩ (η Κυβέρνηση άλλοιώς το έιχε θέσει το ερώτημα, μόνο ως έγκριση του σχεδίου Γιούγκερ), ο Λαός απάντησε ΟΧΙ και εννοούσε και το ερώτημα που έθεσαν οι νεοφιλελέδες. Αφού λοιπόν είχε το Λαό δίπλα της, γιατί ακολούθησε την πολιτική των νεοφιλελέ και δεν εφάρμοσε το "σχέδιο Χ" που καλώς υπήρχε; Δεν είχε ποτέ σκοπό να το κάνει και έπαιζε θέατρο από τις Εκλογές και μετά, φοβήθηκε και έκανε πίσω, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζούμε. Και εμείς τι κάνουμε; Συντασσόμαστε και στηρίζουμε μια Κυβέρνηση που μας δουλεύει; Συντασσόμαστε πίσω από τον ανάλγητο και ταξικό εχθρό μας, Κούλή και τα παρακολουθήμάτά του Βενιζέλο, Λοβέρδο, Φώφη και Σταύρο; Πίσω από τον ΔΟΛ και τον ΣΚΑΪ; Η Κυβέρνηση αγνόησε το Λαό και τώρα θα εισπράξει την επιταγή, εμείς γιατί αυτά που συμβαίνουν τα θεωρούμε φυσική εξέλιξη; Φοβόμαστε ακόμα για τα Ευράκια μας και τα σπιτάκια μας και τα οικοπεδάκια μας που τελικά θα μας τα αρπάξουν οι γύπες; Η Κοινωνία δεν ξέρει τι συμβαίνει, δεν έχουμε μικρόφωνο, τα συστημικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα κατά τα συμφέροντά τους, εμείς γιατί δεν ενημερώνουμε με δράσεις που θα στρέψουν τα μάτια επάνω μας; Κλείστε δρόμους, φωνάξτε εναλλακτικά και ταξικά προσανατολισμένα ΜΜΕ από το διαδίκτυο, ενεργοποιήστε ταξικούς σύμμαχους και στείλτε στον αγύριστο τους συνδικαλιστές που ακολουθούν πιστά τα κελεύματα των Κομμάτων που ανήκουν και απ' όπου παίρνουν γραμμή. Αλλοιώς καθίστε ήσυχοι και να εύχεστε να κόβει καλά το μαχαίρι, για να μην υποφέρουμε αργοπεθαίνοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή