Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Επιμένει η Δάκε Έλξης - Τι δεν καταλαβαίνει ομως;

Επιμένει η Δάκε Έλξης επιβεβαιωνοντας όσους μιλούν για συνδικαλιστές που "γηράσκουν άι διδασκόμενοι". Μια Δάκε Έλξης που έχει χάσει την ψυχραιμία της κ κατηγορεί το στέκι της έλξης σχεδόν καθημερινά εδώ κ 4 χρόνιά. Τους  έχουμε γίνει κυριολεκτικά εμμονή γιατί θεωρούν ότι 
το στέκι συνετέλεσε καίρια στο να χάσει τα πρωτεία στην ΠΕΠΕ η Δάκε αλλά και στο να αποκαλύπτει καθημερινά το παρασκήνιο όσων αποφάσιζαν επί 3 χρόνια για εμάς -χωρίς εμάς, οι Δακίτες (παρέα με τη Πάσκ). Η καθημερινή ενημέρωση επί παντός θέματος πραγματικά βγάζει εκτός νερών τους επαγγελματίες συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης,καθώς αχρηστεύει τα παπαγαλάκια που κατά κόρον χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη παράταξη για να παραπληροφορεί τους συναδέλφους και να στοχοποιεί όσους δεν ήταν αρεστοί.

Οι συνδικαλιστές της Δάκε Έλξης δεν μπορούν να καταλάβουν ότι έμειναν στο περιθώριο γιατί  οι μηχανοδηγοί την μαύρη τριετία 2012-2015 έχασαν πάνω από 30% των τακτικών τους  αποδοχών τους μέσα σε ένα  βράδυ κ τότε οι Δακίτες - λες και δεν έτρεχε τίποτα- μιλούσαν για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ των 5 θαλασσών και 6 ηπείρων,  σαν να αποτελούν εργοδότες. Χάσαμε δώρα κ επιδόματα άδειας κ κάποιοι τους μιλούσαν για αετούς κ αετόπουλα στις συνελεύσεις. Δεν είχαμε έδρα και τοποθετήσεις για χρόνια και οι Δακίτες πετούσαν τον αετό,διαφημίζοντας εμπορικές συμφωνίες.
Νομίζουν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ ότι οι μηχανοδηγοί ξεχνούν τον ξεδιαντροπο κ χυδαίο τρόπο με τον οποίο τιμωρούνταν την μαύρη περίοδο 2012-2015, τηλεφωνικά ,όσοι  επικαλούνταν κανονιστικες  διαδικασίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. 
Η ότι ξεχάσαμε όλοι ότι την τριετία της καταστροφής 2012-2015 εξευτελίστηκαν οι δευτερεύουσες μας (υπερωρίες,  νυχτερινά κτλπ) χωρίς να γίνει ο παραμικρός αγώνας από την ΠΕΠΕ. Ότι μέσα σε ένα βράδυ με το PSI λεηλατήθηκαν οι κόποι μιας ζωής,όταν κουρεύτηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων και απο 70 εκατομμύρια Ευρώ μείναν μόλις 16 σε αυτά για να πάρουν εφάπαξ οι μηχανοδηγοί.Τότε οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ έβλεπαν την ανάπτυξη....
Η νομίζουν ακόμα ότι οι μηχανοδηγοί λησμόνησαν τις προσπάθειές κάποιων να στήσουν  υπηρεσιακό μηχανισμό εκμεταλλευόμενοι όσους είχαν  (;)προβλήματα  υγείας. Η ΣΣΕ όμως γκρέμισε τα σχέδια τους καθώς διασφάλισε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στο θέμα αυτό. 
Τότε που οποίος δήλωνε άρρωστος και δήλωνε υποταγή  , θα λάμβανε μελλοντικά  κ προαγωγή αν όμως ψήφιζε "σωστά". Ανεξάρτητα αν ήταν τελευταίος στην επετηρίδα. Τότε που δημιουργούσαν στρατιά αιχμαλώτων συναδέλφων , μη προκηρύσσοντας τις προαγωγές για να τους κρατούν στο χέρι, τότε που είχαμε στην  καθημερινότήτα μας    τηλεφωνικές τοποθετήσεις ημέτερων σε θέσεις ευθύνης ως ΕΧ. 
Τότε που αν άνηκες στην παρέα -που κάποτε είχε την εξουσία- κ έκανες μία απλή αίτηση για συνταξιοδότηση έπερνες αυτόματα και τηλεφωνικά το ΕΧ γιατί ήσουν ντεμεκ "απαραίτητος" όπως λένε και οι Μακεδόνες μηχανοδηγοί. Και μετά έπερνες πίσω την παραίτηση γιατί ένοιωθες μέρος της παρέας τους. Ενώ άλλοι παραιτούνταν κ δεν ήταν απαραίτητοι....Δεν ανήκαν στην παρέα. 
Αλήθεια τι θυμόμαστε .....
Τότε που ανακάλυπταν εν κρυπτω - σε συμφωνία με την προηγούμενη Διοίκηση-τις βεβαιώσεις για εκτέλεση καθηκόντων Προϊσταμένου υπό την ....εποπτεία του Προϊσταμένου,  βεβαιώσεις που έκαψαν στην ουσία τις οποίες πιθανότητες δικαστικής διεκδίκησης για πολλούς συναδέλφους. Και τις οποίες κάποιοι στο παρασκήνιο πουλούσαν ως διασφάλιση κ προσωπική τους επιτυχία, σε συναδέλφους που απλά ζητούσαν-αλλά δεν έβλεπαν- τα αυτονόητα.
Όλα αυτά που οδήγησαν στην κατάρευση της ΔΑΚΕ, τα ξέχασαν οι συνδικαλιστές της. Τα ξέχασαν και επειδή είναι μεγάλοι εγωιστές,θεωρούν ότι το στέκι τους έκανε την ζημιά. Για αυτό και έφτασε στο σημείο ο συνάδελφος Τουρλής να ζητά απο την Ομοσπονδία να καταθέσει μηνύσεις εναντίον μας. Γιατί δεν έχει κάνει ίχνος αυτοκριτικής και για όλα του φταίει το στέκι της έλξης. Μίκρυνε η ΔΑΚΕ με όλα αυτά, και μικραίνει καθημερινά.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε οπότε επιθυμούν την συζήτηση.
Ιδιαίτερα για τις προαγωγές , οπότε θέλουν κ επιθυμούν. Γιατί οι συνάδελφοι ξέρουν ακριβώς τι προσπαθούσε να πετύχει η Δάκε κ όταν απέτυχε  άδειασε εν μία νυκτί πολλούς. 
Όσους ακριβώς κρατούσε σε αιχμαλωσία, όσους έπαιζαν το παιχνίδι της ,χωρίς να ξέρουν ότι οι ίδιοι  θα ήταν τελικά τα θύματα. Κ μόλις προκηρύχτηκαν οι θέσεις κ ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις , οι στρατηγοί εξαφανίστηκαν κ άρχισαν να κατηγορούν τρίτους για όσα θεωρούν ότι δεν έγιναν όπως επιθυμούσαν. Όπως κάνουν πάντα όσοι έχουν προσχεδιασει την κατάσταση. Χρέωσε τα στους άλλους εμείς τι φταίμε. 
Ρωτάμε 
Εφόσον το ΜΑΙ αποδεδειγμένα έχει έλλειψη προσωπικού γιατί δεν κατήγγειλαν την "κακή"Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ενέκρινε μέσα σε 1 βδομάδα την  αίτηση μετάθεσης του συναδέλφου Γ.Γραμματέα  Τουρλή στο Κιάτο ( όταν όλοι γνωρίζουν ότι στο παρελθόν οι μεταθέσεις κάνανε και χρόνια να υπογραφούν). Ιδιαίτερα όταν το ΜΑΙ εξυπηρετούσε άνετα το τοπικό μηχανοστάσιο. 
Γιατί δεν καταγγέλλουν  την "κακή"Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα εγκρίνει τις επόμενες μέρες,την μετάθεση αλλού μηχανοδηγού από το ΜΑΙ σε περιφερειακό μηχανοστάσιο; Πως θα βγεί το ΜΑΙ συνάδελφοι σύμφωνα με την λογική σας;
Γιατί δεν καταγγέλλουν την "κακή"Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προήγαγε "κολλητούς" και μάλιστα σε καίριες θέσεις ; Τι φοβούνται μην μιλήσει κανείς και τρέχουν να κρυφτούν απο αυτούς που αδειάσαν εν μια νυκτί κ θα ζητήσουν τον λόγο; Ή μήπως νομίζουν ότι ο κόσμος δεν βλέπει;
Γιατί άραγε;
Και φυσικά  πολύ καλά πράττει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί σήμερα υπάρχει δημοκρατία στον χώρο μας-την διασφαλίζει η ΠΕΠΕ  - και δεν ζητούνται πιστοποιητικα κοινωνικών φρονημάτων  για τις μεταθέσεις ,όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν. Σε μια βδομάδα ικανοποιούνται αιτήματα που σε άλλες εποχές έπρεπε να περνάς από τα συνδικαλιστικά γραφεία για να πάρεις πρωτόκολλο! Και γνώμονας είναι η οικογενειακή ζωή των συναδέλφων. Πρώτα ο μηχανοδηγός.
Θυμίζουμε ότι σε άλλες εποχές -όχι μακρινές- κορυφαίος συνδικαλιστής της Δάκε όταν ενισχύονταν περιφερειακά μηχανοστάσια έβγαζε πύρινους λόγους για τους "λόφους που έγιναν βουνά." Η ζωή όμως τα έφερε έτσι και τώρα τα θυμάται και ...δεν κάνει ούτε αυτοκριτική. 
Όσον αφορά την υπερεργασία ας ρωτήσουν οι Δακιτες στο ΜΑΙ , στην Πάτρα  κ σε όλη την Ελλάδα αν η κατάσταση έχει βελτιωθεί -όπου κατέστη δυνατό-. Οι ίδιοι οι Δακιτες κατήγγειλαν πρόσφατα ότι έχουν χαθεί υπερωρίες (!) κ σήμερα καταγγέλλουν αύξηση της υπερεργασιας!
Θα μας πουν τελικά κάποτε τι πραγματικά  θέλουν; Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα 2 που καταγγέλουν!

Η  έλλειψη ψυχραιμίας της ΔΑΚΕ Έλξης φαίνεται από την παραδοχή της αλήθειας για το θέμα του συντονιστή.
Από την μία καταγγέλλουν αλλά από την άλλη παραδέχονται ότι ο συνάδελφος δεν βγαίνει από την παραγωγή. 
Όπως άλλωστε κάνανε κ μέχρι πρόσφατα, όταν λέγανε στον συνάδελφο που σήμερα απορούσε για την στοχοποίηση του, ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το θέμα,  αλλά  αποδείχτηκε οτι έκαναν τα πάντα για να μην καλυφθεί η θέση.
Δεν τα κατάφεραν κ τώρα τους φταίει  ο Πρόεδρος του Σωματείου επειδή αυτοί είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τα πλέον απλά κ συνεχώς-καθημερινά- εκτίθενται σε αυτούς που είχαν υποσχεθεί λαγούς κ πετραχήλια. 

Ψυχραιμία συνάδελφοί της Δάκε.
Εμείς έχουμε την διάθεση να ανοίξουμε όλα τα θέματα , γιατί δεν τα φοβόμαστε κ δεν χρωστάμε σε κανένα.
Το θέμα είναι αν αντέχετε. 
Γιατί γραμμάτια και μάλιστα χοντρά-και ΑΠΛΗΡΩΤΑ- έχουν τα συνδικαλιστικά σας στελέχη.
Πραγματικά απορούμε.  Αντέχετε την αληθεια;

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Όσον αφορά την ενότητα που επικαλείται η ΔΑΚΕ ότι... διαταράχτηκε με τις προαγωγές, ας κάνουν τον κόπο και ας κοιτάξουν τους τελευταίους 16 μήνες πίσω οι συνδικαλιστές της.
Έκαναν τα πάντα για να αποτύχει η ΠΕΠΕ. Αγωνίστηκαν για να μην γίνουν προαγωγές. Διαίρεσαν κόσμο. Καταψήφισαν τον απολογισμό δράσης της πρώτης χρονιάς χωρίς λόγο και αιτία, έβρισαν χυδαία σε συνελεύσεις - λόγω έλλειψης επιχειρηματολογίας-,συκοφάντησαν και τελικά τους απάντησαν -για άλλη μια φορά- οι μηχανοδηγοί, γυρίζοντας τους ΚΑΙ ΠΑΛΙ την πλάτη.
Ο κλάδος είναι ενωμένος όσο ποτέ γιατί ΌΛΟΙ βλέπουν την προσπάθεια που καθημερινά γίνεται.
Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές που επί 30 χρόνια έχτισαν καριέρα στην πλάτη των συναδέλφων έχουν χάσει την μπάλα τελευταίως. 
Αντέχετε όμως αυτή η διαπίστωση,απο όσους διαχειρίζονταν τα πάντα για 30 χρόνια; 

1 σχόλιο:

  1. Το ίδιο έχω δώσει και στο άλλο blok για ανάρτηση αλλά το ανεβάζω και εδώ για να είμαι σίγουρος ότι θα ανέβει.
    Το ότι έχω κάποιες αρχές και μια από αυτές είναι (τα εν οίκο ουκ εν δήμο )δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι κρατώ ενοχή σιωπή.
    Αντίθετα απαντάω σε όποιον με όνομα και επώνυμο με ρωτά, αλλά στο Block έχουν πρόσβαση και άτομα εκτός ΤΡΕΝΟΣΕ και καλό θα ήταν να λήξουμε μεταξύ μας σε τοπικές η γενικές συνέλευσης με τα μέλη μας,της οποίες και περιμένω να προκαλέσουν.
    Καλά μυαλά.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή