Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Έσκασε για πολλοστή φορά η βραδυφλεγής βόμβα του τροχαίου υλικού


Όπως συνέβη και το περασμένο καλοκαίρι -αλλά και άλλες πολλές φορές τα τελευταία χρόνια- κατά την διάρκεια του καύσωνα έτσι και αυτήν την φορά με τις συνθήκες πολικού ψύχους που επικράτησαν σε όλη την χώρα (η φωτογραφία δίπλα τα λέει όλα) πολύ σοβαρά ήταν τα προβλήματα που παρουσίασε το τροχαίο υλικό, ιδιαίτερα στα
αρτηριακά τρένα.  

Το στέκι της έλξης έχει αναφερθεί διεξοδικά εδώ και 5 χρόνια στην εγκατάλειψη της συντήρησης του τροχαίου υλικού στα πλαίσια τηε λεγόμενης "εξυγίανσης".
Έχει αναφερθεί διεξοδικά στην έλλειψη προσωπικού, στην έλλειψη ανταλλακτικών στις υποτιμολογήσεις του κόστους που είχαν στόχο την κερδοφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου αυτή να ιδιωτικοποιηθεί.
Έχουμε επανειλημένα γράψει και για την κωλυσιεργεία της σημερινής Κυβέρνησης που άργησε χαρακτηριστικά να πάρει αποφάσεις για την ΕΕΣΣΤΥ σε επίπεδο Διοίκησης, όταν όλοι βλέπαμε ότι είναι θέμα χρόνου να σκάσει οριστικά η βραδιφλεγής βόμβα. Όταν βλέπαμε ότι βασικός στόχος της προηγούμενης Διοίκησης -κατά παραδοχή και της ίδιας- ήταν η με κάθε τρόπο ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Όλοι οι σιδηροδρομικοί γνωρίζουν την ελλιπή συντήρησης στους κινητήρες των Δ/Η, όλοι γνωρίζουν την εγκατάλειψη, την ζούμε καθημερινά και όλοι περίμεναν πότε θα μας προδώσει -για άλλη μια φορά-το τροχαίο υλικό,
Παρά την τιτάνια προσπάθεια του τεχνικού προσωπικού , τα προβλήματα τις τελευταίες 2 μέρες ήταν πολύ μεγάλα. 

Το στέκι της έλξης, όπως έπραξε και το καλοκαίρι ,όπως πράττει και διαχρονικά έτσι θα κάνει και τώρα.
Το πρόβλημα του τροχαίου υλικού είναι βαθιά πολιτικό, η απαξίωση ξεκινά απο την προηγούμενη δεκαετία και σήμερα δρέπουμε τους καρπούς  αυτών των πολιτικών.
Η αναζήτηση αποδομπιαίων τράγων είναι πάντα εύκολη. 
Η παραδοχή πολιτικών ευθυνών είναι το δύσκολο, ιδιαίτερα απο την ΔΑΚΕ Έλξης που κάνει σαν να ανακάλυψε σήμερα το πρόβλημα.
Καλώς τα παιδιά στην πραγματικότητα,σχολίασε κάποιος χτες βλέποντας τις υστερικές αντιδράσεις απο συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ.
Η νέα Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες δυσκολίες.Πολλοί -όταν έμαθαν ότι ανέλαβαν την εταιρεία συνάδελφοι μας- έκαναν λόγο για καμικάζι που τελικά θα θυσιαστούν για ένα πρόβλημα που δεν φαίνεται να υπάρχουν άμεσες λύσεις.
Γενναίες αποφάσεις χρειάζονται πλέον. Γιατί φτάσαμε στο διαταύτα.
Οι ευθύνες είναι πολιτικές και ανήκουν σε αυτούς που απαξίωσαν τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο την τελευταία δεκαετία,παρουσιάζοντας ένα δήθεν success story.
Όλοι βλέπαμε , όλοι γνωρίζουμε.
Δεν πείθουν κανένα οι κορώνες ορισμένων.Ιδιαίτερα τους μηχανοδηγούς που είχαν άμεση πληροφόρηση για τα πάντα απο τις συνελεύσεις του Σωματείου μας.
Εμείς θα συγχαρούμε για άλλη μια φορά τους ήρωες της υπόθεσης.
Τους επαγγελματίες σιδηροδρομικούς που υπερέβαλαν εαυτό και αυτό το διήμερο.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου