Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Σωματεία απο 17 χώρες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μηχανοδηγών συνεδριάζει στην Αθήνα

Μεγάλη τιμή για την χώρα και το Σωματείο μας αποτελεί η συνεδρίαση της ALE, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών τις επόμενες μέρες στην Αθήνα.
Αντιπροσωπείες Σωματείων απο 17 χώρες (Γερμανία,Ισπανία,Ιταλία,Πορτογαλία,Ρουμανία,ΒέλγιοΔανία,Κροατία,Σερβία,Βουλγαρία,Ελβετία, Σλοβακία,Τσεχία,Ολλανδία,Ουγγαρία,Βέλγιο)θα συνεδριάσουν στην Ελλάδα προκειμένου να
 συζητήσουν τις εξελίξεις στον σιδηρόδρομο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ALE εκπροσωπεί πάνω απο 75.000 μηχανοδηγούς και τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαντικό συνομιλητή στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού διαλόγου,στην θέσπιση των οδηγιών που αφορούν το επάγγελμα.
Η συνεδρίαση της Ομοσπονδίας στην Αθήνα και στην Ελλάδα μετά απο πρόσκληση του Σωματείου Ελλήνων μηχανοδηγών, αποδεικνύει κ την σημασία που δίνουν οι συνάδελφοι στις εξελίξεις στην χώρα μας,σε μια κρίσιμη περίοδο.
Άλλωστε οι τοποθετήσεις τόσο της ALE,όσο και μεγάλων Ευρωπαικών συνδικάτων για την κατάσταση στην Ελλάδα μετά το σιδηροδρομιό δυστύχημα στο Άδενδρο απέδειξαν ότι ο ρόλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά πρέπει να τονίσουμε και την συνεισφορά των εταιρειών του Ελληνικού Σιδηροδρόμου στην διοργάνωση του Συνεδρίου καθώς τόσο η ΕΕΣΣΤΥ όσο και ο ΟΣΕ έχουν ήδη συνδράμει οικονομικά ως χορηγοί της εκδήλωσης ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει αναφέρει πως θα ενισχύσει και αυτή με την σειρά της καθώς η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης που τιμά την χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτεί μεγάλα έξοδα.
Τέλος βοήθεια -με το απαραίτητο υλικό- είχαμε και απο το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Ε.Ο.Τ. 

Το στέκι φυσικά θα καλύψει όλη την διοργάνωση και θα ενημερώνει τους σιδηροδρομικούς για τα όσα ενδιαφέροντα ειπωθούν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου