Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών στο σημερινό γεύμα που παρέθεσε το Σωματείο μας στην αντιπροσωπεία της ALE


Συζητήθηκαν και οι ανησυχίες των μηχανοδηγών για τις προωθούμενες αλλαγές στο 4ο Σιδηροδρομικό πακέτο.
Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) στην Αθήνα και σήμερα το Σωματείο μας παρέθεσε γεύμα στις αντιπροσωπείες σε γνωστό εστιατόριο στην περιοχή της Ακρόπολης,αφού πρώτα οι 17 αντιπροσωπείες  και οι 40 σύνεδροι ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο και στον Ιερό Βράχο. Στην σημερινή εκδήλωση το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του 
Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, τον Γενικό Γραμματέα Θάνο Βούρδα ενώ το παρόν έδωσαν και οι Διοικήσεις των ΟΣΕ(κ. Πετράκης και Αποστολόπουλος) και ΕΕΣΣΤΥ (κ. Αναγνωστόπουλος) αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θεοχάρης,ενώ ο Δ/νων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Τσαλίδης δεν κατάφερε να παραστεί λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες μέρες.


Υπήρξε μια ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Προέδρου της ALE Juan Jesus Fraille και του Υπουργού Μεταφορών με τον Ισπανό συνάδελφο  να εκφράζει  τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μηχανοδηγών για το προωθούμενο 4ο σιδηροδρομικό πακέτο ενώ συζητήθηκαν εκτενώς θέματα γύρω απο την πιστοποίηση και εκπαίδευση των μηχανοδηγών και τους όρους που πρέπει να τεθούν προκειμένου να καλύπτονται όλες οι αναγκαίες παράμετροι με πρωταρχική αυτήν της ασφάλειας των μεταφορών.

Ο Υπουργός Μεταφορών και ο Γ.Γραμματέας  του Υπουργείου συνομίλησαν με όλες τις αποστολές ενώ εγκάρδιος υπήρξε ο χαιρετισμός με τον Βούλγαρο Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών  αφού η πρόσφατη επίσκεψη του κ. Σπίρτζη στην Βουλγαρία για το θέμα  της σιδηροδρομικής σύνδεσης της με τα λιμάνια της χώρας μας είχε μεγάλη απήχηση στην γείτονα χώρα και ο Πρόεδρος των Βούλγαρων μηχανοδηγών γνώριζε τον κ. Σπίρτζη.
Η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας στις εκδηλώσεις της ALE αποδεικνύει την καθημερινή δουλειά που κάνει το Σωματείο μας  για τα θέματα του σιδηροδρόμου στην χώρα,αλλά και την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανοδηγών ενώ ταυτόχρονα δείχνει το ενδιαφέρον της για τις απόψεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Η συνεδρίαση της ALE ολοκληρώνεται σήμερα και αύριο αναχωρούν απο την Αθήνα όλες οι αποστολές.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου